Εκτύπωση

Το Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014 το εκπαιδευτικό προσωπικό τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού και των Αρσακείων-Τοσιστείων Νηπιαγωγείων Εκάλης συμμετείχαν στις εργασίες τού εκπαιδευτικού σεμιναρίου με θέμα «Σχέση στην εκπαίδευση και εκπαίδευση στη σχέση» στον χώρο τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού. 

Το σεμινάριο παρακολούθησαν επίσης η Επόπτρια των Σχολείων κ. Βασιλική Παπαπέτρου-Μουρσελά, η αναπληρώτρια Συντονίστρια Σύμβουλος τής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Σοφία Σταθοπούλου, η Συντονίστρια Ελληνικών τής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αθηνά Μακροπόδη και τα μέλη των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών των Σχολείων.
Η Επότρια των Σχολείων καλημέρισε τις νηπιαγωγούς, τις επαίνεσε για το έργο τους και μίλησε για την ανάγκη κάθε ανθρώπου -και ιδιαίτερα των εκπαιδευτικών- να βρίσκονται σε συνεχή εγρήγορση γύρω από θέματα που καλλιεργούν το πνεύμα τους και προάγουν την προσωπικότητα τους, ώστε να γίνονται θετικά πρότυπα πνεύματος και αγωγής για τους μαθητές.
Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε η κ. Καλλιρρόη Ντινοπούλου, σχολική σύμβουλος Προσχολικής Εκπαίδευσης με MSc Σχολικής Ψυχολογίας. Η κ. Ντινοπούλου μίλησε και συζήτησε με τους εκπαιδευτικούς για τη σημασία τής παιδαγωγικής σχέσης στη σύγχρονη εκπαίδευση, για το θεραπευτικό «βλέμμα» τού εκπαιδευτικού ως απόρροια τής εξελικτικής πορείας και τής αυτογνωσίας του για τις αρχές και τις δεξιότητες διαχείρισης τής σχολικής τάξης που ευνοούν την εκπαιδευτική διαδικασία και αναδεικνύουν το παιδί ως πρόσωπο και, τέλος, για την καλλιέργεια δεξιοτήτων επικοινωνίας με τους γονείς.
Το εκπαιδευτικό σεμινάριο διοργανώθηκε υπό την αιγίδα τής Εποπτείας των Αρσακείων-Τοσισείων Σχολείων και των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.