Αρσάκεια ΨυχικούΑρσάκεια - Τοσίτσεια ΕκάληςΑρσάκεια ΘεσσαλονίκηςΑρσάκεια ΠατρώνΑρσάκεια ΙωαννίνωνΑρσάκεια Τιράνων
epikoinonia 55-1

Τεύχος του περιοδικού
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
αφιερωμένο στους
Αγώνες Λόγου και Τέχνης

Ημερολόγιο

Νοέμβριος 2017
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 44 1 2 3 4
week 45 5 6 7 8 9 10 11
week 46 12 13 14 15 16 17 18
week 47 19 20 21 22 23 24 25
week 48 26 27 28 29 30
Την Τρίτη  25 Απριλίου 2017, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων των 10ων Αγώνων Λόγου και Τέχνης. Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές των Γυμνασίων και Λυκείων  από τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία Ψυχικού  και Εκάλης, καθώς και μαθητές από τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών και Θεσσαλονίκης.

Την Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, οι μαθητές των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων παρακολούθησαν την εκδήλωση βράβευσης τού 9ου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος, στο πλαίσιο των Αγώνων Λόγου και Τένχης.

Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 πραγματοποιήθηκε, στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, η τελετή απονομής βραβείων στους μαθητές που διακρίθηκαν στον 8ο Διαγωνισμό Ποίησης και Διηγήματος, που διεξάγεται κάθε χρόνο στο πλαίσιο των Αγώνων Λόγου και Τέχνης που έχει καθιερώσει η Φ.Ε. για τους μαθητές των Σχολείων της.
Την εκδήλωση παρακολούθησαν μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων Ψυχικού και Εκάλης, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τα βραβευθέντα έργα όπως τα απέδωσαν  μοναδικά οι ηθοποιοί κ. Μάνια Παπαδημητρίου και Αντώνης Μαυραγάνης.

Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015 πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων τού Ζ΄ Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος που διενεργήθηκε στο πλαίσιο των Αγώνων Λόγου και Τέχνης, οι οποίοι διοργανώνονται κάθε χρόνο από τη Φ.Ε.

Απονομή βραβείων ΣΤ΄ Διαγωνισμού Ποίησης – Διηγήματος
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, στην προσπάθειά της να ενθαρρύνει τους μαθητές να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα από την καθημερινή, προσαρμοσμένη στην εκπαιδευτική διαδικασία –και γι’ αυτό κατά ένα μεγάλο μέρος συμβατική– ενασχόλησή τους με τη λογοτεχνία, οργάνωσε τη σχολική χρονιά 2012-2013 Διαρσακειακούς Αγώνες Λόγου και Τέχνης, οι οποίοι μετά έξι χρόνια συνεχούς λειτουργίας έχουν γίνει πλέον θεσμός στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία.

Γ΄ Διαγωνισμός Ταινίας Μικρού Μήκους - Τελετή βράβευσης
Την Τρίτη 26 Μαρτίου 2013 έκλεισε ο κύκλος των βραβεύσεων των Ε΄ Αγώνων Λόγου και Τέχνης 2011-2012 με τη βράβευση τής καλύτερης ταινίας στον Γ΄ Διαγωνισμό Ταινίας Μικρού Μήκους που δημιούργησαν οι μαθητές των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων.

Στις 14 Μαρτίου 2013 στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού πραγματοποιήθηκε η τελετή απονομής βραβείων τού Διαγωνισμού Σκίτσου, Χρωματικής Σύνθεσης και Φωτογραφίας 2012.

Γ΄ Διαγωνισμός Οργανικής Σύνθεσης και Μελοποιημένου Στίχου
Την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012, το Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού γέμισε με ήχους και μουσικές, μελωδίες και συγχορδίες από την ψυχή μαθητών και μαθητριών τής ευρύτερης αρσακειακής οικογένειας αλλά και των καταξιωμένων μουσικών κ. Νότη Μαυρουδή και Γιώργου Ψυχογιού. Αφορμή ήταν η απονομή των βραβείων τού Γ΄ Διαγωνισμού Οργανικής Σύνθεσης και Μελοποιημένου Στίχου, ενός από τα διαγωνιστικά μέρη των Αγώνων Λόγου και Τέχνης που προκηρύσσει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για τους μαθητές των Γυμνασίων και των Λυκείων της από το 2008.

Ο Τ.S. Eliot γράφει πως η ποίηση είναι «μια επαύξηση τής ζωής και μια μεγέθυνση τής ευαισθησίας μας. Κάτι που, για όποιον το χαίρεται, κάνει τη ζωή να αξίζει περισσότερο». Αυτή την αίσθηση, που αποκομίζει κανείς από την ποίηση και τη λογοτεχνία γενικότερα, μοιραστήκαμε όλοι, μικροί και μεγάλοι, στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού, τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου 2012 κατά την τελετή βράβευσης τού Ε΄ Διαγωνισμού Διηγήματος και Ποίησης.

Διαβάστε τα βραβευμένα λογοτεχνικά κείμενα των μαθητών τού Διαγωνισμού Λόγου και Τέχνης 2011.

alote2012