Αρσάκεια Πατρών
facebook      banner1821

Αγαπητοί γονείς,

Με την έναρξη της καινούργιας σχολικής χρονιάς, 2013-2014, ευχόμαστε σε όλους σας υγεία, προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Βιώνουμε όλοι, τα τελευταία χρόνια, μια πρωτόγνωρη κρίση, που έχει ανατρέψει τα δεδομένα της κοινωνικής και οικονομικής μας πραγματικότητας. Παρ’ όλες, όμως, τις αναταράξεις που αποσυντονίζουν το βηματισμό της ζωής μας, το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών, εφαρμόζει με συνέπεια το πρόγραμμα σπουδών, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και προβαίνει σε καινοτόμες δράσεις, έχοντας πάντα ως βασική προτεραιότητα τη στήριξη της προσωπικότητας και τη διαμόρφωση του χαρακτήρα των μαθητών.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι το Σχολείο δεν είναι απλά ένας θεσμός της Πολιτείας, αντίθετα αποτελεί και πρέπει να αποτελεί το θερμοκήπιο των πνευματικών και ηθικών αξιών με τη βοήθεια των οποίων οπλίζονται η συνείδηση και ο εσωτερικός κόσμος των νέων ανθρώπων.

Η σημαντικότερη αλλαγή, η οποία προσδιορίζει τον χαρακτήρα λειτουργίας του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών και όλων των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας για τη νέα σχολική χρονιά είναι η διεύρυνση του ωραρίου των μαθημάτων κατά μία διδακτική ώρα. Έτσι τα μαθήματα θα διαρκούν από τις 08:10 έως τις 14:50. Η επιπλέον αυτή διδακτική ώρα προσφέρεται από την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία χωρίς οικονομική επιβάρυνση για τους γονείς, αφορά στα μαθήματα Κατευθύνσεων και στα μαθήματα Γενικής Παιδείας που εξετάζονται Πανελλαδικά, αποσκοπεί στην εμβάθυνση της διδασκομένης ανά μάθημα ύλης και ευνοεί την εξατομικευμένη διδασκαλία απαλλάσσοντας τις οικογένειες από το βάρος επιπλέον οικονομικών απαιτήσεων.

Η μακρόχρονη πρωτοπορία των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας στην εκπαιδευτική πραγματικότητα της ελληνικής κοινωνίας και οι επιτυχίες των μαθητών και μαθητριών των Αρσακείων Σχολείων στις Πανελλαδικές εξετάσεις για τα Α.Ε.Ι και Τ.Ε.Ι. προσφέρουν τα εχέγγυα επιτυχούς έκβασης του συγκεκριμένου εγχειρήματος.

Ειδικά τα ποσοστά επιτυχίας του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών στις Πανελλαδικές εξετάσεις 2013 αποδεικνύουν την ποιότητα του εκπαιδευτικού έργου, που επιτελείται στα Αρσάκεια Σχολεία.

 

pososta LYKPa

Επιπροσθέτως στο Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών επιδιώκουμε παράλληλα με τον αμιγή μαθησιακό του χαρακτήρα, να εμπλουτίσουμε το πρόγραμμα σπουδών με εκδηλώσεις, που θα προσφέρουν στους μαθητές επιστημονικά και πολιτιστικά ερεθίσματα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

-                      Επίσκεψη των μαθητών ανά τάξη και κατεύθυνση και εξοικείωση τους με τα εργαστήρια και τις αίθουσες διδασκαλίας του Πανεπιστήμιου (παρακολούθηση μαθημάτων). Ταυτόχρονα η συνεργασία του Σχολείου μας με το Τμήμα Μηχανολόγων και Αεροναυπηγών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών αποτελεί μια μοναδική εμπειρία για τους μαθητές και τις μαθήτριες του Λυκείου μας.

-                      Συμμετοχή αντιπροσωπείας των μαθητών του τμήματος Αγγλικών του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών στα προγράμματα Μαθητικής Προσομοίωσης Συνδιάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, και στους διαγωνισμούς Forensics.

-                      Συμμετοχή για δεύτερη φορά των μαθητών της Β΄ Λυκείου στο πρόγραμμα Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

-                      Τέλος και εφέτος θα λειτουργούν τμήματα ενισχυτικής διδασκαλία για όλες τις τάξεις του Λυκείου στα μαθήματα: Μαθηματικά (Άλγεβρα – Γεωμετρία) για την Α΄ Λυκείου, Μαθηματικά Κατεύθυνσης για τη Β΄ Λυκείου, Βιολογία –Μαθηματικά Γενικής Κατεύθυνσης για την Γ΄ Λυκείου.

Για την επιτυχία του πολυδιάστατου αυτού έργου, που το Σχολείο επιτελεί, θεωρούμε Εσάς, τους γονείς των μαθητών και μαθητριών του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών σταθερούς και ακούραστους συνεργάτες μας.

Ελπίζουμε ότι με την κατανόηση, αμοιβαία εμπιστοσύνη, και αλληλεγγύη θα αντιπαρέλθουμε τα αδιέξοδα της σημερινής συγκυρίας και θα επιτύχουμε τους στόχους μας, τους κοινούς μας στόχους, που δεν είναι τίποτε άλλο από την πρόοδο των παιδιών σας που είναι και δικά μας παιδιά.

Με βαθιά εκτίμηση

Ο Σύλλογος των Διδασκόντων Καθηγητών

και η Διεύθυνση

του Αρσακείου Γενικού Λυκείου Πατρών

Ανακοινώσεις Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Αναγγελίες Αρσακείου Λυκείου Πατρών

Μάιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 18 1 2 3 4
week 19 5 6 7 8 9 10 11
week 20 12 13 14 15 16 17 18
week 21 19 20 21 22 23 24 25
week 22 26 27 28 29 30 31