Αρσάκειος Διαγωνισμός Ορθογραφίας – Ευχαριστίες

Για την υλοποίηση και την επιτυχή διοργάνωση του ΑΔΟ οφείλονται ευχαριστίες σε έναν μεγάλο αριθμό προσώπων που συνέβαλαν ο καθένας εφ’ ω ετάχθη.

Στα μέλη της Επιστημονικής Επιτροπής για την εργασία τους στην πρώτη ύλη του Διαγωνισμού (δείτε εδώ) Αθηνά Μακροπόδη, Συντονίστρια Ελληνικών Πρωτοβάθμιας, Μιχάλη Καπετανή, φιλόλογο, Διευθυντή του Α’ Αρσάκειου-Τοσίτσειου Γυμνασίου, Νέλλη Παππά, γλωσσολόγο, Διευθύντρια του Β’ Αρσάκειου Λυκείου Ψυχικού.

Στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής (δείτε εδώ) Γιάννη Χριστόπουλο, φιλόλογο, Συντονιστή Φιλολόγων Δευτεροβάθμιας, Άννα Αναστασοπούλου, γραμματεία της Οργανωτικής Επιτροπής, και Αθηνά Μακροπόδη, που βοήθησε επίσης οργανωτικά σε διάφορα στάδια.

Στους Διευθυντές και στις Διευθύντριες των 24 Αρσακείων Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων που επέβλεψαν και συντόνισαν την υλοποίηση του Διαγωνισμού ανά Σχολείο και συμμετείχαν με σχόλια, παρατηρήσεις και ερωτήματα στη διαμόρφωση της τελικής διαδικασίας.

Στους 100 εκπαιδευτικούς που συνέβαλαν στην υλοποίηση του ΑΔΟ με διάφορους ρόλους: εκφωνητές, επιτηρητές, διορθωτές, μέλη επιτροπών, καταχωρητές βαθμολογίας κ.λπ.

Στον Κώστα Παΐσιο, της Υποδιεύθυνσης Πληροφορικής και Επικοινωνιών για την ιστοσελίδα του Διαγωνισμού και την επίλυση ποικίλων τεχνικών θεμάτων.

Στη Βασιλική Σασλίδη της Υπηρεσίας Ιστοσελίδων, Κοινωνικών δικτύων και Εκδόσεων, που σχεδίασε το λογότυπο, την αφίσα, τις βεβαιώσεις συμμετοχής, τους επαίνους και τα βραβεία.

Στις/στους Βιβλιοθηκονόμους που φιλοξένησαν φάσεις του διαγωνισμού και τις υπευθύνους των φωτοτυπικών κέντρων των Αρσακείων.

Στην Ειρήνη Παπαδοπούλου, φιλόλογο του Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης, για την εκφώνηση των σεναρίων στα βίντεο των οδηγιών για τους μαθητές που θα διαγωνίζονταν.

Στη μαθήτρια Ιωάννα Κάτσιου της Στ΄ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων, για τη βοήθειά της στα βίντεο που αναπαριστούν τον διαγωνισμό της Β’ φάσης.

Στους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές που συνέβαλαν με πρωτότυπο και δημιουργικό τρόπο στην προώθηση του Διαγωνισμού με αφίσες, παιχνίδια και βιντεοκλίπ για τον ΑΔΟ (δείτε εδώ).

Στον Ανδρέα Χατζηορφανό από το Εργαστήριο Αυτοματισμών και Ρομποτικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Εκάλης για τη δημιουργία και την τρισδιάστατη εκτύπωση των ονομαστικών αναμνηστικών για τους νικητές του Διαγωνισμού.

Στους μαθητές της συντακτικής ομάδας του «Σχολεία-ΖΩ» του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου Εκάλης που πήραν συνέντευξη από τον Καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη ενόψει του ΑΔΟ και δημιούργησαν σχετικό podcast.

Στον Λάσκαρη Ιατρόπουλο από το Α’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης για τρία βίντεο που έγιναν πολύ δημοφιλή με θέμα «Ο ελληνικός κινηματογράφος και η ορθογραφία».

Στους Γιάννη Καργάκο από το Β΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, Κωνσταντίνο Αραμπατζή, υποδιευθυντή του Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, και τη Μαρίλη Δουζίνα, Διευθύντρια του Γενικού Λυκείου Ψυχικού, για τα προτρεπτικά βίντεο που δημιούργησαν με μαθητές τους, το τελευταίο μάλιστα αξιοποιώντας την Τεχνητή Nοημοσύνη και το chatGPT.

Στον πάντα δημιουργικό Συνόδη Αβδημιώτη, από το Αρσάκειο Δημοτικό Θεσσαλονίκης, ο οποίος -σε συνεργασία με την Αθηνά Μακροπόδη- δημιούργησε και ανήρτησε στον χώρο της Ελληνικής Γλώσσας της Ε΄ και Στ΄ τάξης Δημοτικού στο e-arsakeio ένα διαδραστικό ορθογραφικό παιχνίδι σε ψηφιακό περιβάλλον στηριγμένο στη φιλοσοφία των δωματίων απόδρασης (escape rooms).

Στην εικαστικό των Αρσακείων Ψυχικού Βίκυ Χατζηλάκου και τις μαθήτριες Γιαννοπούλου Αγγελική Α1, Μπαμπινιώτη Ροδάνθη Α3, Μακρή Έλενα-Ίριδα Β2, Μαργαρίτη Ειρήνη Β2, Τρανταλίδου Θάλεια Β4, Νίκα-Οικονόμου Ρηγίνα Γ1, Κυριάκου Σταματίνα Γ2, Μήνα Κωνσταντίνα Γ2, Πολύδωρα Νεκταρία Γ2, Σίμου Ηλιάνα Γ4 του Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, που με κέφι και χιούμορ δημιούργησαν αφίσες με αφορμή τον Διαγωνισμό.

Στον μαθητή της Β’ Λυκείου Κωνσταντίνο Κυρολλάρι από το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού για την αφίσα του.

Στην εικαστικό των Αρσακείων Ψυχικού Ελένη Τσοτσορού και στους μαθητές του Γενικού Αρσακείου Λυκείου για την αφίσα που δημιούργησαν.

Στους εκπαιδευτικούς και μαθητές του Α’ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού για το έξυπνο και διασκεδαστικό ορθογραφικό παιχνίδι που κατασκεύασαν στον διάδρομο του Σχολείου.

Οι θερμότερες όμως ευχαριστίες και τα συγχαρητήρια όλων μας οφείλονται στους 1.300 μαθητές που διαγωνίστηκαν, στους 90 προκριθέντες στην τελική φάση και φυσικά στους 24 νικητές των τελικών, αλλά και στους γονείς τους που τους στήριξαν.

Δείτε βίντεο από την τελετή απονομής βραβείων.


Ακολουθεί πίνακας με τα ονόματα των νικητών του Αρσάκειου Διαγωνισμού Ορθογραφίας ανά σχολείο.

  ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΙΚΗΤΗΣ/ΝΙΚΗΤΡΙΑ ΑΔΟ 2024
1 Α’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Χρήστος Φυτιλής
2 Β’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Πέτρος Παπαδόπουλος
3 Γ’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ευαγγελία-Στυλιανή Καραδήμα
4 Α’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Αντιγόνη Παπαϊωάννου
5 Β’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Ευρυδίκη Πατερμαράκη
6 Α’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Άγγελος Κουρής
7 Β’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Σοφία Γαβαλλά
8 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΨΥΧΙΚΟΥ Δήμητρα Τσιοχαντάρη
9 Α’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ναταλία-Μαρία Βούρβαχη
10 Β’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Ευαγγελία Σαρίδου
11 Γ’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ Άρτεμις Σταυριανοπούλου
12 Α’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Μελίνα Λαζάρου
13 Β’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ Χατζάρα Λυδία-Κερασία
14 Α’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Παναγιώτα-Λυδία Λαμπάκη
15 Β’ ΑΡΣΑΚΕΙΟ-ΤΟΣΙΤΣΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ Κωνσταντίνος Κυριτσάς
16 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Θεόδωρος Κουτούλης
17 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Αστέριος Ράπτης
18 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Κωνσταντίνα Οικονόμου
19 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΤΡΑΣ Ζωή Παπαδούλα
20 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Ηλίας Γκολφινόπουλος
21 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Ελευθερία Βισβίκη
22 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αιμίλιος Παπαχριστοδούλου
23 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Αλκιβιάδης-Αθανάσιος Μπάκας
24 ΑΡΣΑΚΕΙΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ Σταυρούλα Παπαδοπούλου
Ακολουθεί πίνακας με τα ονόματα των μαθητριών/μαθητών που προκρίθηκαν στον τελικό (Β’ Φάση)
Προκριθέντες Β Φάσης

Προκριθέντες Β Φάσης ΑΔΟ