3D αναμνηστικά με τα ονόματα των νικητών του ΑΔΟ

Στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Γυμνάσια Εκάλης αξιοποιώντας την τρισδιάστατη εκτύπωση εκτύπωσαν στον 3D printer των Σχολείων το logo του Αρσακείου Διαγωνισμού Ορθογραφίας και τη βάση στήριξής του καθώς και τα 24 αναμνηστικά με το όνομα καθενός νικητή. Η εκτύπωση έγινε στο Εργαστήριο Αυτοματισμών και Ρομποτικής με τη φροντίδα του εκπαιδευτικού Ανδρέα Χατζηορφανού.

Αφίσες μαθητών

Προκειμένου να παρακινήσουν τα παιδιά να συμμετάσχουν στον Διαγωνισμό (η συμμετοχή είναι προαιρετική), κάποια σχολεία μας επιστράτευσαν το χιούμορ και τη δημιουργικότητα εκπαιδευτικών και μαθητών.

Δείτε παρακάτω τις δημιουργίες τους.

Με κέφι και χιούμορ δημιούργησαν αφίσες με αφορμή τον Διαγωνισμό οι μαθήτριες του Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού με υπεύθυνη καθηγήτρια Καλλιτεχνικών την κ. Βίκυ Χατζηλάκου:
Γιαννοπούλου Αγγελική Α1, Μπαμπινιώτη Ροδάνθη Α3, Μακρής Έλενα Ίρις Β2, Μαργαρίτη Ειρήνη Β2, Τρανταλίδου Θάλεια Β4, Νίκα-Οικονόμου Ρηγίνα Γ1, Κυριάκου Σταματίνα Γ2, Μήνα Κωνσταντίνα Γ2, Πολύδωρα Νεκταρία Γ2, Σίμου Ηλιάνα Γ4

Οι μαθήτριες τής Α΄ τάξης τού Αρσακείου Γενικού Λυκείου Ψυχικού που συμμετέχουν στη Ζώνη Καλλιτεχνικών, με την καθοδήγηση τής καθηγήτριάς τους κ. Ε. Τσοτσορού στο πλαίσιο τής εξάσκησής τους στην τεχνική τής δημιουργίας αφίσας,

και από το Β’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού ο μαθητής της Β’ Λυκείου Κωνσταντίνος Κυρολλάρι

Βιντεοκλίπ από εκπαιδευτικούς μας

Φαντασία και χιούμορ συνδυάστηκαν από εκπαιδευτικούς των Αρσακείων που δημιούργησαν προτρεπτικά βιντεοκλίπ για τον ΑΔΟ.

Α’ Αρσάκειο-Τοσίτσειο Γυμνάσιο Εκάλης – Ο ελληνικός κινηματογράφος και η ορθογραφία, του κ. Λάσκαρη Ιατρόπουλου, καθηγητή του σχολείου, τρία βιντεάκια, που έτυχαν άκρας δημοφιλίας!

Χαρείτε τα!

Και ορθογραφία σε… escape room!

Για τους μαθητές του Δημοτικού δημιουργήθηκε ένα διαδραστικό παιχνίδι σε ψηφιακό περιβάλλον στηριγμένο στη φιλοσοφία των δωματίων απόδρασης (escape rooms). Επιλύοντας κάποιους ορθογραφικούς γρίφους που βρίσκονται διάσπαρτοι σε ένα εικονικό δωμάτιο, οι μαθητές καταφέρνουν να ξεκλειδώσουν το κουτί με την πρόσκληση που τους παροτρύνει να λάβουν μέρος στον Αρσάκειο Διαγωνισμό Ορθογραφίας. Το παιχνίδι έχει αναρτηθεί στον χώρο της Ελληνικής Γλώσσας της Ε΄ και Στ΄ τάξης στο e-arsakeio, ώστε να έχουν πρόσβαση όλοι ανεξαιρέτως οι μαθητές των Αρσακείων που φοιτούν στις αντίστοιχες τάξεις.

Παιχνίδι ορθογραφίας στον… διάδρομο!

Την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024, με αφορμή τον Αρσάκειο Διαγωνισμό Ορθογραφίας, οι μαθητές τού τμήματος Βδ τού Α’ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, σε συνεργασία με τις εκπαιδευτικούς κ. Αικατερίνη Ημέλλου και κ. Ευαγγελία Λουτριανάκη, σχεδίασαν και ανάρτησαν σε ταμπλό του Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού ένα απλό και «πρωτότυπο» παιχνίδι ορθογραφίας.

Αρχικά, οι μαθητές επέλεξαν δύσκολες λέξεις από τους λεξιλογικούς πίνακες τού βιβλίου των αρχαίων Ελληνικών και τις κατέγραψαν σε έναν κατάλογο ο οποίος συμπληρώθηκε και με λέξεις τού Αρσάκειου Διαγωνισμού Ορθογραφίας. Στη συνέχεια, σε κομμάτια χοντρού χαρτονιού, που επιμελήθηκε η καθηγήτρια Τεχνολογίας κ. Ελένη Γαλιάνδρα, τα παιδιά έγραψαν συγκεκριμένες λέξεις με χρωματιστούς μαρκαδόρους αφήνοντας κενά στα φωνήεντα, στις διφθόγγους και στα διπλά σύμφωνα. Τα γράμματα στα κενά γράφτηκαν σε χαρτόνια μικρού μεγέθους και οι μαθητές πειραματίστηκαν συμπληρώνοντας τις λέξεις. Με αυτή τη δράση συνδυάστηκε η άσκηση στην ορθογραφία με τη χαρά τού παιχνιδιού και τον «ανταγωνισμό» για το ποιος θα συμπληρώσει πιο γρήγορα τις λέξεις.

Η συγκεκριμένη δράση θα ανανεώνεται κάθε μήνα με καινούργιες «δύσκολες» λέξεις, τις οποίες θα επιλέγουν οι μαθητές και θα εμπλουτιστεί με ερμηνείες λέξεων σε επόμενο στάδιο.

Σημειώνουμε ότι την ημέρα επίδοσης των ελέγχων οι γονείς έπαιξαν με ενθουσιασμό και εκείνοι και δοκίμασαν επίσης τις δυνάμεις τους στην ορθογραφία!