e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Το 1ο βραβείο απέσπασαν οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης συμμετείχαν στον 3ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό Ταινιών Μικρού Μήκους στην κατηγορία “Animation”.
Τα παιδιά, με την καθοδήγηση του καθηγητή Καλλιτεχνικών κ. Ευαγγέλου Θεοδωρίδη και τής θεατρολόγου κ. Μαργαρίτας Ροββά, παρουσίασαν την ταινία κινουμένων σχεδίων “Οι βάτραχοι”. Δημιούργησαν τη δική τους ταινία animation μικρού μήκους με τη μέθοδο στοπ-καρέ, χρησιμοποιώντας τόσο παραδοσιακά υλικά όσο και υλικά τής καθημερινής ζωής που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν. Η διαδικασία αυτή τους προσέφερε τη δυνατότητα για δημιουργική έκφραση και συμμετοχή σε περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Ως στόχο είχε την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση των μαθητών, αλλά και τη γνωριμία των εκπαιδευόμενων με τη σύγχρονη τεχνολογία μέσα από την τέχνη τού κινουμένου σχεδίου.
Η Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Μαρία Αθανασοπούλου, οι εκπαιδευτικοί, οι μαθητές και οι γονείς τους παρευρέθηκαν στην τελετή βράβευσης, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 3 Απριλίου 2013, στην κεντρική Αίθουσα τού Υπουργείου Παιδείας, παρουσία τής πολιτικής ηγεσίας τού Υπουργείου. και πολλών προσωπικοτήτων. Αφού παρέλαβαν τα βραβεία τους, όλοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αποσπάσματα τής ταινίας.