Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Στο πλαίσιο τής ερευνητικής εργασίας «Η υψηλή γαλλική γαστρονομία συναντά την παραδοσιακή γερμανική κουζίνα», οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου 2013, επισκέφθηκαν το Ι.Ι.Ε.Κ. LE MONDE, μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους κ. Φωτεινή Κατρανίδου και Αγγέλα Μεταλληνού.
Εκεί τους υποδέχθηκε ο γενικός Διευθυντής τού εκπαιδευτικού ομίλου κ. Μάκης Βελισσαρόπουλος μαζί με τον γυιο του κ. Άκη Βελισσαρόπουλο και τους σεφ κ. Γιώργο Γαβριά και Ευθύμιο Καλόσσακα. Η ξεχωριστή αυτή σχολή στον τομέα τού τουρισμού και τής γαστρονομίας διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια τουριστικών σπουδών στην Ευρώπη, με πρότυπες, σύγχρονες εργαστηριακές εγκαταστάσεις, μοναδικές στον ελλαδικό χώρο. Σε ένα από τα εργαστήρια γαστρονομίας και μαγειρικής οι σεφ μαζί με τους μαθητές δημιούργησαν εξ αρχής κλασικά πιάτα τής αλσατικής κουζίνας, βασικό αντικείμενο τής ερευνητικής εργασίας, όπως:
• vol au vent με μανιτάρια, κατσικίσιο τυρί και λάδι τρούφας Périgord,
• crème parmentier/Kartoffelsuppe,
• choucroute Alsacienne,
• πέστροφα με riesling και λαχανικά και
• ως επιδόρπιο tarte aux pommes/Apfelkuchen.
Ο σεφ κ. Γ. Γαβριάς εξηγούσε και πληροφορούσε λεπτομερέστατα τους παρευρισκόμενους μαθητές για την διαδικασία παρασκευής τού κάθε πιάτου, για τα υλικά που χρησιμοποιούσε, ακόμα και για τις πολιτισμικές και γαστρονομικές συνήθειες των Αλσατών, ενώ οι μαθητές είχαν έτσι τη δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις σχετικά με την όλη διαδικασία μαγειρικής που διεξαγόταν μπροστά τους, προτού απολαύσουν και το αποτέλεσμα.
Στο τέλος μαθητές και καθηγητές ξεναγήθηκαν στους χώρους και στις εγκαταστάσεις τής Σχολής και θαύμασαν την άψογη οργάνωση τού εκπαιδευτικού αυτού οργανισμού, ενώ επέστρεψαν στο Σχολείο συνεχίζοντας να φορούν με ενθουσιασμό την μαγειρική ποδιά που τους προσφέρθηκε ως δώρο.

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30