Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Στο πλαίσιο τής ερευνητικής εργασίας «Η υψηλή γαλλική γαστρονομία συναντά την γερμανική παραδοσιακή κουζίνα»,  οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού, μαζί με τις υπεύθυνες καθηγήτριές τους κ. Φωτεινή Κατρανίδου και Αγγέλα Μεταλληνού, υποδέχθηκαν, τη Δευτέρα 11 Μαρτίου 2013, την πρόεδρο τού Συλλόγου Αλσατών και φίλων τής Αλσατίας στην Ελλάδα, στο Θέατρο των Σχολείων.
Εκεί η κ. Michele Λεωνιδοπούλου μαζί με τις συνεργάτιδές της, ντυμένες με τις χαρακτηριστικές παραδοσιακές αλσατικές ενδυμασίες, παρουσίασαν στους παρευρισκόμενους μαθητές και στις καθηγήτριες τις διατροφικές συνήθειες και τη γαστρονομική παράδοση των Αλσατών και τής κουζίνας τους. Γνώσεις που είχαν αποκτήσει μεν από την έρευνά τους μπόρεσαν όμως τώρα ζωντανά να τις στοιχειοθετήσουν, τόσο με την αναλυτική παρουσίαση της κ. Λεωνιδοπούλου Αναστασίας όσο και με τις επιλεγμένες φωτογραφίες που συνόδευαν την παρουσίαση των τοπικών εθίμων και προϊόντων τού κρατιδίου τής Αλσατίας με την επιμέλεια τής κ. Mireille Τσιτσίρη. «Η αλσατική κουζίνα είναι άφθονη, όπως η γερμανική, και εκλεπτυσμένη, όπως η γαλλική» ακούστηκε κάποια στιγμή κατά την παρουσίαση, αλλά ακόμη πιο πλούσιες και συναρπαστικές φάνταζαν οι πανέμορφες παραδοσιακές στολές που φορούσαν με καμάρι οι κ. Marie-Thérèse Ρολάν και Françoise Παπασταυρίδη.
Η παρουσίαση έδωσε στην ερευνητική εργασία των μαθητών μεγαλύτερο κύρος, αφού το κεντρικό θέμα της εστιάζεται στην περιοχή τής Αλσατίας και στα κοινά που συνδέουν τα δύο κράτη Γαλλίας και Γερμανίας, με αφορμή και την επέτειο των 50 χρόνων γαλλογερμανικής φιλίας και συνεργασίας.

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30