Αρσάκεια Ιωαννίνων
   facebookermis arsakeiou alykps  banner apofoithsh 2023  a senior high school arsakeio codeweek school label official STEM
Στο πλαίσιο τής ερευνητικής εργασίας «Η υψηλή γαλλική γαστρονομία συναντά την γερμανική παραδοσιακή κουζίνα», με υπεύθυνες καθηγήτριες τις κ. Φωτεινή Κατρανίδου και Αγγέλα Μεταλληνού, οι μαθητές τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επισκέφθηκαν την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 το ζαχαροπλαστείο τού Στέλιου Παρλιάρου «Γλυκές αλχημείες» στην Κηφισιά, όπου και συμμετείχαν στην ομώνυμη εκπομπή τού SKY.
Στο ζαχαροπλαστείο, το οποίο βραβεύτηκε τον Μάρτιο στη Νέα Υόρκη ως το καλύτερο κατάστημα τού κόσμου για το 2013 (βραβεία T+L design awards) και το οποίο λειτουργεί και ως στούντιο για τα γυρίσματα τής εκπομπής «Γλυκές αλχημείες», ο κ. Στέλιος Παρλιάρος και οι συνεργάτες του επεφύλαξαν θερμή και «γλυκειά» υποδοχή στην αντιπροσωπία των μαθητών, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία όχι μόνο να δουν από κοντά πώς γίνεται το γύρισμα μιας εκπομπής, αλλά έλαβαν μέρος σε αυτή και βοήθησαν τον κ. Παρλιάρο στην παρασκευή τριών διαφορετικών συνταγών με βάση τη σοκολάτα και τη φράουλα.
   Στη διάρκεια τού γυρίσματος ο κ. Παρλιάρος παρουσίασε στους μαθητές βασικές αρχές τής ζαχαροπλαστικής και τής χρήσης των υλικών. Τους μίλησε επίσης με θέρμη για την τέχνη τής ζαχαροπλαστικής, στην οποία ο ίδιος έχει αφιερώσει τη ζωή του, αφού έχει σπουδάσει σε διακεκριμένες σχολές στο Παρίσι (Le Notre, Escoffier… ) και έχει τιμηθεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό με πολλές διακρίσεις. Οι μαθητές αφού ετοίμασαν τα λαχταριστά γλυκά, τα γεύτηκαν επί σκηνής με μεγάλη όρεξη.
Η εκπομπή θα προβληθεί το Σάββατο 6 Απριλίου στις 10 μ.μ. από την τηλεόραση του ΣΚΥ.
Με αυτή την ευχάριστη και δημιουργική επίσκεψη οι μαθητές ολοκλήρωσαν για εφέτος το γευστικό τους ταξίδι στον κόσμο τής υψηλής γαλλικής γαστρονομίας και τής παραδοσιακής γερμανικής κουζίνας.

Ανακοινώσεις Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Αναγγελίες Α' Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού

Απρίλιος 2024
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30