Την Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2025, οι μαθητές και οι μαθήτριες των δύο τμημάτων τής Β΄ τάξης τού Αρσακείου Δημοτικού Ιωαννίνων επισκέφθηκαν την Πινακοθήκη «Ε. Αβέρωφ» στο Μέτσοβο, συμμετέχοντας σε μια ξεχωριστή ξενάγηση στον κόσμο τής νεοελληνικής ζωγραφικής.

Κατά την περιήγησή τους γνώρισαν έργα σημαντικών Ελλήνων ζωγράφων τού 19ου και τού 20ού αιώνα, όπως τού Περικλή Πανταζή και τού Κωνσταντίνου Μαλέα, στα οποία εξερεύνησαν τη θεματική τού δέντρου στη ζωγραφική τέχνη.

Τα παιδιά παρατήρησαν πώς το δέντρο, στις διαφορετικές εποχές, με χρώματα και τεχνικές, μεταμορφώνεται σε σύμβολο ζωής, δημιουργίας και αναστοχασμού. Η παρατήρηση αυτή αποτέλεσε την αφορμή για μια ενδιαφέρουσα συζήτηση γύρω από τη σύνδεση τού ανθρώπου με τη φύση, την ανάγκη προστασίας τού περιβάλλοντος και τις ανησυχίες για το μέλλον τού πλανήτη, ενισχύοντας ταυτόχρονα την κριτική σκέψη και την περιβαλλοντική ευαισθησία των παιδιών.

Στο τέλος τής επίσκεψης, οι μικροί μας καλλιτέχνες έδωσαν τη δική τους εικαστική «πνοή» στο εικαστικό εργαστήρι τής Πινακοθήκης, δημιουργώντας δέντρα γεμάτα φαντασία και χρώματα με τη χρήση φυσικών υλικών.

 

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.