Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, η οποία εορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Δεκεμβρίου φιλοξενήσαμε στο σχολείο μας τη Μονάδα Ισότιμης Πρόσβασης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, έπειτα από πρόσκληση της Δ/ντριας του Λυκείου κ. Αικατερίνης Τάτση.
Αρχικά, οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου και της Β΄ Λυκείου του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Ιωαννίνων, αλλά και οι μαθητές της Ε’ και Στ’ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ιωαννίνων συμμετείχαν σε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για το πώς αυτά διαμορφώνουν έναν κόσμο στον οποίο όλοι έχουν θέση και φωνή, που συντόνισε ο Υπεύθυνος της Μονάδας κ. Αργύρης Γιαννέλος και η Δ/ντρια του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων κ. Αικατερίνη Τάτση.
Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε βιωματικό εργαστήριο, στο οποίο οι μαθητές της Γ’ Γυμνασίου ήρθαν σε άμεση επαφή με τον τρόπο που διαβάζουν και γράφουν τα άτομα με προβλήματα όρασης, αντιλαμβανόμενοι τις προκλήσεις και τις ιδιαίτερα σημαντικές δυσκολίες. Με την καθοδήγηση των βιβλιοθηκονόμων της Μονάδας, της κ. Λουκίας Χρυσάφη και του κ. Γιώργου Καπετάνου οι μαθητές διάβασαν κείμενα σε Braille, τα απέδωσαν σε κοινή γραφή και δοκίμασαν τις ειδικές γραφομηχανές Braille.
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Αργύρη Γιαννέλο, την κ. Λουκία Χρυσάφη και τον κ. Γιώργο Καπετάνο για την συνεργασία και την πολύ σημαντική δραστηριότητα, η οποία ενίσχυσε την ενσυναίσθηση των μαθητών και ευαισθητοποίησε τη σχολική κοινότητα σε θέματα προσβασιμότητας.






















