Στο πλαίσιο της δράσης “Το Σχολείο πηγαίνει…Σινεμά”, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Ιωαννίνων παρακολούθησαν την Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου στον κινηματογράφο της πόλης Odeon Paralimnio την ελληνική διασκευή του κλασικού αριστουργήματος του Καρόλου Ντίκενς «Χριστουγεννιάτικη Ιστορία», με τίτλο «Τα Κάλαντα των Χριστουγέννων».
Η ταινία είναι γυρισμένη στα γραφικά χωριά της Ηπείρου και αναδεικνύει τον φυσικό πλούτο της περιοχής μας και την ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων με μοναδικό τρόπο. Η συγκεκριμένη προβολή επελέγη και για έναν ακόμη λόγο∙ σε αυτή συμμετέχουν οι μαθητές μας Χριστάκης Χαράλαμπος και Χειμαριός Αρσένιος (Γ ́ Γυμνασίου), τη δημιουργική προσπάθεια των οποίων στήριξε σύσσωμη η σχολική κοινότητα.
Πρόκειται για μια έντονα διδακτική ιστορία, γεμάτη διαχρονικά μηνύματα, που συγκίνησε και ενθουσίασε, τόσο για το καλλιτεχνικό της αποτέλεσμα όσο και για τη δημιουργική προσπάθεια μαθητών του σχολείου. Η εμπειρία αυτή ανέδειξε τη σημασία της επαφής των μαθητών με τα κλασικά έργα και τη δημιουργική έκφραση.
Την δράση “Το Σχολείο πηγαίνει …σινεμά” συντόνισε η Διευθύντρια του Λυκείου κ. Αικατερίνη Τάτση.




















