Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού (5 Δεκεμβρίου), την Τρίτη 9 Δεκεμβρίου 2025, το Σχολείο μας είχε τη χαρά να φιλοξενήσει μέλη της Αστικής Μη Κερδοσκοπικής Εταιρίας +πλευση (Σύμπλευση), στο πλαίσιο ενημερωτικής δράσης για την αξία και τη σημασία του εθελοντισμού.

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει στη μαθήτριά μας Ηλέκτρα Παπαδοπούλου, μαθήτρια της Α΄ τάξης του Αρσακείου Λυκείου Ιωαννίνων η οποία συμμετέχει ενεργά στη Σύμπλευση ως εθελόντρια. Μαζί με τον πατέρα της, κ. Σπύρο Παπαδόπουλο, οδοντίατρο και μέλος της ιατρικής ομάδας της Σύμπλευσης, παρουσίασαν στο μαθητικό κοινό εμπειρίες από τους διάπλους στα ακριτικά νησιά και το ουσιαστικό έργο που επιτελεί η ομάδα στις τοπικές κοινωνίες.

Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρθηκε στον αμιγώς εθελοντικό χαρακτήρα της Σύμπλευσης, η οποία στοχεύει στην υποστήριξη των κατοίκων των ελληνικών ακριτικών νησιών, κυρίως μέσω της παροχής ιατρικής φροντίδας και οργανωμένης βοήθειας.

Η Ηλέκτρα μίλησε για τη δική της συμμετοχή στις αποστολές της ομάδας και ειδικότερα για την εμπειρία της στο Καστελόριζο, αναδεικνύοντας τη σημασία της προσωπικής ευθύνης, της κοινωνικής ευαισθητοποίησης και της ενεργού συμμετοχής των νέων στον εθελοντισμό. Η παρουσίασή της προκάλεσε έντονο ενδιαφέρον και γόνιμο διάλογο με τους μαθητές και τις μαθήτριες που παρακολούθησαν την εκδήλωση.

Η δράση αυτή αποτέλεσε ένα ουσιαστικό εκπαιδευτικό ερέθισμα, αναδεικνύοντας τον εθελοντισμό ως πεδίο δράσης και στάση ζωής που μπορεί να υιοθετηθεί ήδη από τη μαθητική ηλικία.

Θερμές ευχαριστίες στην +πλευση (Σύμπλευση), στον κ. Σπύρο Παπαδόπουλο και στη μαθήτριά μας Ηλέκτρα για την πολύτιμη συμβολή τους στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική δράση.

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.