Στο πλαίσιο ενός ευρύτερου σχεδίου δράσης για την Ελληνική Γλώσσα, οι μαθητές και οι μαθήτριες τού Δ΄1  τμήματος τού Αρσάκειου Δημοτικού Σχολείου Πατρών συναντήθηκαν διαδικτυακά, στις 29 Μαΐου 2025, με την κ. Κλεονίκη Πανταζή, εξειδικευμένη φιλόλογο και life coach που, μέσα από τη διδασκαλία της, βοηθά τα παιδιά να ξεκλειδώσουν το πλήρες δυναμικό τους στο σχολείο και στη ζωή. Συνδυάζοντας τις γνώσεις της από τις πολύχρονες σπουδές της στη φιλοσοφία, την ψυχολογία, την ψυχοθεραπεία, την παιδαγωγική και το coaching, μας έκανε μια παρουσίαση προσεγγίζοντας την Ελληνική Γλώσσα και Γραμματεία σαν ένα είδος τέχνης.

Αρχικά μας μίλησε για την εξελικτική πορεία τής αρχαίας ελληνικής γλώσσας, τα χαρακτηριστικά τού αρχαίου ελληνικού αλφάβητου, τη μουσικότητα τής γλώσσας μας και στη συνέχεια μας ανέλυσε τη σημασία κάθε γράμματος. Οι μαθητές, οι μαθήτριες, η δασκάλα και ο Διευθυντής τού Σχολείου μας  απόλαυσαν αυτό το σύντομο ταξίδι στην ιστορία τής γλώσσας μας κι έμαθαν τη σημασία τού αρχικού γράμματος τού ονόματός τους.

Την ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας έδωσε να δούμε τη γλώσσα μας μέσα από ένα πιο δημιουργικό και καλλιτεχνικό πρίσμα!

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.