Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείο Πατρών προχώρησαν σε μια ιδιαίτερα συμβολική πρωτοβουλία.

Αφορμή στάθηκε η πρώτη εθελοντική αιμοδοσία για το 2026 του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που πραγματοποιήθηκε στον χώρο του Περιφερειακού Τμήματος Πάτρας. Με ιδιαίτερη συγκίνηση οι μαθητές και οι μαθήτριες ανέλαβαν τη διακόσμηση του χώρου με καλλιτεχνικές δημιουργίες που φιλοτέχνησαν στις τάξεις τους υπό την καθοδήγηση των δασκάλων τους κ. Ολυμπίας Παπούλια και κ. Νίκης Αναστασίου.

Η δράση έλαβε χώρα στις 19 Ιανουαρίου 2026 δίνοντας στα παιδιά την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με την αξία της προσφοράς, της αλληλεγγύης και του ενεργού πολίτη. Οι μικρές τους πινελιές γέμισαν τον χώρο ζεστασιά, ελπίδα και ένα μεγάλο «ευχαριστώ» σε όλους όσοι προσφέρουν ζωή με το σύνθημα «Δίνω αίμα – Χαρίζω ΖΩΗ».

Μικρές πράξεις, μεγάλα μαθήματα ζωής!

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.