Την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2026, οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης του Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Πατρών οργάνωσαν στις τάξεις τους ανοιχτό εργαστήριο (workshop), με συμμετοχή των γονέων τους, με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου.

Η δράση είχε ως στόχο την ανάδειξη των θετικών δυνατοτήτων της ψηφιακής τεχνολογίας και την ενίσχυση της κοινής ευθύνης παιδιών και ενηλίκων για έναν ασφαλή και υπεύθυνο ψηφιακό κόσμο. Μέσα από διάλογο και βιωματικές δραστηριότητες, αναδείχθηκε η σημασία της καθοδήγησης και της σύνδεσης της ψηφιακής αγωγής με την καθημερινή ζωή.

Η ψηφιακή εκπαίδευση αποτελεί μια διαρκή διαδικασία που χτίζεται με συνέπεια και συνεργασία. Ο κοινός ρόλος σχολείου και οικογένειας, σε συνδυασμό με την έγκαιρη καλλιέργεια δεξιοτήτων ψηφιακής ασφάλειας, συμβάλλει στη διαμόρφωση υπεύθυνων ψηφιακών πολιτών με κριτική σκέψη, αυτοπεποίθηση και σεβασμό στον ψηφιακό χώρο.

Τις δράσεις επιμελήθηκαν οι δασκάλες της Ε’ τάξης κ. Ολυμπία Παπούλια και κ. Νίκη Αναστασίου.

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.