Τη Δευτέρα 26 Ιανουαρίου 2026, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄ και Β΄ τάξεων του Αρσακείου Γυμνασίου Πατρών συμμετείχαν σε μια ξεχωριστή εκπαιδευτική επίσκεψη στη Ναύπακτο, στο Κέντρο Εμβαπτισμένης (Immersive) Πραγματικότητας για τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου, (https://www.youtube.com/watch?v=-QG7xcd-qio) που λειτουργεί στο κτήριο «Ξενία» (εγκαίνια: Οκτώβριος 2025).
Κατά τη διάρκεια μιας 20λεπτης διαδραστικής εμπειρίας, οι μαθητές «ταξίδεψαν» στο 1571 και βίωσαν τη Ναυμαχία της Ναυπάκτου μέσα από σύγχρονες ψηφιακές αναπαραστάσεις. Στόχος της επίσκεψης ήταν η ενίσχυση της ιστορικής γνώσης και της κριτικής κατανόησης, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της βιωματικής μάθησης και της ψηφιακής τεχνολογίας.
Μετά την ξενάγηση, υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών Σ. Σκιαδαρέση (Θεολόγος, MSc), Κ. Γεωργίου (Φιλόλογος), Σ. Ρηγοπούλου (Φιλόλογος), Τ. Ψήνα (Φυσικός, PhD) και Θ. Κόκκινου (Μαθηματικός, MSc), οι μαθητές συναντήθηκαν και φωτογραφήθηκαν με τον Δήμαρχο Ναυπάκτου, Βασίλη Γκίζα, ο οποίος εξέφρασε θερμό ενδιαφέρον για τη σχολική μονάδα. Η μαθητική αυτή εξόρμηση ολοκληρώθηκε στο Εθνικό Στάδιο Ναυπάκτου, όπου οι μαθητές συμμετείχαν σε αθλοπαιδιές υπό την επίβλεψη των εκπαιδευτικών.














