Την 1η Οκτωβρίου 2025 στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών μάς περίμενε μια ημέρα… αλλιώτικη από τις υπόλοιπες! Οι αγαπημένες μας νηπιαγωγοί, εμφανίστηκαν μεταμφιεσμένες σε… γιαγιάδες και μας παρέσυραν σε μια μοναδική γιορτή αφιερωμένη στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας. Μέσα από μια προσχεδιασμένη βιντεοκλήση μάς χαιρέτησαν και οι «κανονικές» νηπιαγωγοί, στέλνοντάς μας ευχές για μια όμορφη μέρα!
Πρώτος σταθμός τής γιορτής ήταν η πρώτη δράση Φιλαναγνωσίας. Ακούσαμε με προσοχή το μικρασιατικό παραμύθι «Ο πετεινός και ο σαρανταμπελάς» και ταξιδέψαμε στη μαγεία τής λαϊκής παράδοσης, μαθαίνοντας μέσα από την αφήγηση τις αξίες και τη σοφία που περνούν από γενιά σε γενιά. Στη συνέχεια οι «γιαγιάδες» μας έβαλαν ποδιά και μαζί μαγειρέψαμε ένα θρεπτικό κέικ. Το κέρασμα αυτό το προσφέραμε στους αγαπημένους μας παππούδες και γιαγιάδες, συνοδεύοντάς το με ένα συγκινητικό μήνυμα.
Και για τοτέλος, στο μάθημα τής Θεατρικής Αγωγής τα παιδιά μεταμορφώθηκαν κι εκείνα σε μικρούς “παππούδες” και “γιαγιάδες” και έπλασαν σκηνές γεμάτες αγάπη και σκανταλιές και μυστικές συνταγές της γιαγιάς με πολλή φαντασία… Ήταν μια μέρα γεμάτη ιστορίες, δημιουργία, αγάπη και τρυφερότητα. Γιατί οι παππούδες και οι γιαγιάδες είναι οι θησαυροί της ζωής μας!
Λέξεις Κλειδιά: Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας – Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Πατρών – Παππούς – Γιαγιά – Φιλαναγνωσία – 1η Οκτωβρίου –

















