Την Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2025 οι μαθητές της Β΄ τάξης του Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «το τρένο των Συναισθημάτων» από τον εκπαιδευτικό φορέα Ένεκα παιδείας.

Τα παιδιά ακολούθησαν το τρένο σε ένα παραμυθένιο ταξίδι. Κάθε βαγόνι αντιπροσώπευε ένα συναίσθημα και η παιδεία ήταν η μηχανή του τρένου, η δύναμη που τα συνέδεε και τα οδηγούσε μπροστά.

Ταξίδεψαν στις χώρες του θυμού, της λύπης, της χαράς και της αγάπης. Συμμετείχαν ενεργά ,μοιράστηκαν τα συναισθήματά τους, τα τραγούδησαν και βρήκαν τρόπους εξωτερίκευσής τους. Συνειδητοποίησαν ότι η παιδεία καλλιεργεί την ενσυναίσθηση και την αλληλεγγύη. Δίνει κατεύθυνση, νόημα και ρυθμό στο ταξίδι των συναισθημάτων. Έτσι, το τρένο δεν είναι απλώς μια πορεία προς τη γνώση, αλλά ένα ταξίδι προς την ανθρωπιά.

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.