Το πρόγραμμα δραματοποιήσεων στα μαθήματα τής Αρχαίας και της Νέας Ελληνικής Γλώσσας υλοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια στα Σχολεία της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας.
Ειδικότερα, στο Α΄ Αρσάκειο Γυμνάσιο Ψυχικού κατά το σχολικό έτος 2024-2025 υλοποιήθηκαν δραματοποιήσεις με σενάριο και σκηνοθεσία τής κ. Έλενας Κορρέ, θεατρολόγου των Γυμνασίων και Λυκείων των Αρσακείων Ψυχικού. Η κ. Κορρέ συνεργάστηκε με τις φιλολόγους των τμημάτων και έγιναν οι εξής διδασκαλίες με δραματοποίηση:
Τμήμα Αα: διδασκαλία μαζί με τη φιλόλογο κ. Αικατερίνη Ημέλλου τού διηγήματος «Στρίγγλα και καλλονή», τής Λιλής Ζωγράφου.

Τμήματα Αβ και Αγ: διδασκαλία μαζί με τις φιλολόγους κ. Ελισάβετ Δεληγιαννάκη και κ. Αικατερίνη Ημέλλου, τής ραψωδίας α τής Οδύσσειας, το «Συμβούλιο των θεών», δραματοποιημένο σε συνδυασμό με νεοελληνική ποίηση του Οδυσσέα Ελύτη και του Γιώργου Σεφέρη «Οι σύντροφοι στην Άδη», καθώς και με αποσπάσματα από την τραγωδία «Αγαμέμνων» τού Αισχύλου.

Τμήματα Βα, Ββ, Βδ: διδασκαλία μαζί με τις φιλολόγους κ. Ευανθία Παπακώστα (Βα και Ββ) και κ. Ευαγγελία Λουτριανάκη (Βδ), τού διηγήματος «Ένας αριθμός» τού Άντον Τσέχωφ, δραματοποιημένο σε συνδυασμό με το γαλλικό θεατρικό έργο «Ο φιλάργυρος» τού Μολιέρου. Ειδικότερα στο τμήμα Βδ, με στόχο να εμβαθύνουν περισσότερο στους χαρακτήρες, να αναγνωρίσουν διαχρονικά μοτίβα και να συνεργαστούν δημιουργικά, τα παιδιά έκαναν ανάγνωση και επέλεξαν ρόλους, ετοίμασαν σκηνικά και κοστούμια, επένδυσαν με μουσική και πρόβαραν με όρεξη τα λόγια τους. Το τελικό αποτέλεσμα έδωσε σε όλους την ικανοποίηση ότι τα κείμενα «ζωντανεύουν» και με τις ιδέες και τις ερμηνείες μας και προσφέρουν χαρά και στο ακροατήριο! Όσοι και όσες δεν είχαν ρόλο ανέλαβαν τη δημιουργία αφίσας και πρόσκλησης, σκηνικών και σκηνοθεσίας.

Τμήμα Γα: διδασκαλία μαζί με τη φιλόλογο κ. Ευσταθία Ουσταμπασίδη, τής «Ελένης» τού Ευριπίδη σε συνδυασμό με την «Τρικυμία» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ.

Τμήματα Γα και Γδ: διδασκαλία μαζί με τη φιλόλογο κ. Ευσταθία Ουσταμπασίδη και κ. Ευαγγελία Λουτριανάκη, τού διηγήματος «Ο Παχύς και ο Αδύνατος» του Άντον Τσέχωφ, δραματοποιημένο σε συνδυασμό με το έργο «Η υπόθεση τής οδού Λουρσίν», τού Ευγένιου Λαμπίζ.

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.