Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2026, το A’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, σε συνεργασία με το Β΄Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού, υποδέχθηκε την ευρωβουλευτή κ. Ελεονώρα Μελέτη.
Η κυρία Μελέτη συνομίλησε με τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας για τον ρόλο των κοινωνικών δικτύων στη σύγχρονη κοινωνία, εστιάζοντας στις ευκαιρίες αλλά και στις προκλήσεις που αυτά δημιουργούν, ιδιαίτερα για τους νέους.
Η συζήτηση υπήρξε ιδιαίτερα ζωντανή και ουσιαστική, με τους μαθητές να θέτουν ερωτήματα και να εκφράζουν προβληματισμούς σχετικά με την ψηφιακή ταυτότητα, την παραπληροφόρηση, την προστασία προσωπικών δεδομένων και τη δύναμη της υπεύθυνης διαδικτυακής παρουσίας. Η επίσκεψη συνέβαλε ουσιαστικά στην ενίσχυση της ευρωπαϊκής συνείδησης των μαθητών και στην κατανόηση του ρόλου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητάς τους.















