Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής Τέχνης των Λυκείων του Ψυχικού συμμετέχουν φέτος στην Εκπαιδευτική Προσομοίωση Διοικητικής Δίκης για Μαθητές Λυκείου (MOOT COURT ΔΠΑ 2026) που διοργανώνεται από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος «Η Διοικητική Δικαιοσύνη συναντά τους Νέους».
Με αφορμή τη συμμετοχή τους στη δράση, οι μαθητές και μαθήτριες των Α΄ και Β΄ Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού, την εβδομάδα 02 – 06/03/2026 είχαν τη μοναδική ευκαιρία μέσα από διά ζώσης και διαδικτυακές συναντήσεις να συζητήσουν με έγκριτους νομικούς και να ενημερωθούν πληρέστερα για τις διοικητικές δίκες γενικά, αλλά και τον τρόπο σύνταξης ενός δικογράφου προσφυγής στο διοικητικό δικαστήριο.
Συγκεκριμένα, την Τρίτη, 03/03/26 σε ενημερωτική τηλεδιάσκεψη ο κ. Ηλίας Κουβαράς, Επίκουρος Καθηγητής Διοικητικού Δικαίου στη Νομική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. και Πρωτοδίκης Διοικητικών Δικαστηρίων παρουσίασε στους μαθητές και μαθήτριες τον τρόπο λειτουργίας του Διοικητικού Πρωτοδικείου. Στη συζήτηση συμμετείχε και η κ. Αρτεμισία Παπαδάκη, διακεκριμένη νομικός με πολυετή εμπειρία στον θεσμό των εικονικών δικών και απόφοιτος των σχολείων μας.
Εν συνεχεία, η απόφοιτος των σχολείων μας και τελειόφοιτος της Νομικής Σχολής, κ. Αφροδίτη Βλαχοπούλου επισκέφθηκε την Πέμπτη, 05/03/26 τους μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου και αφού παρουσίασε τη διαδικασία προσφυγής σε διοικητικό δικαστήριο, μοιράστηκε μαζί τους συμβουλές για την ακαδημαϊκή ζωή, αλλά και για τις προοπτικές που παρέχει στους νέους ο νομικός κλάδος ως επαγγελματική επιλογή.
Στη δράση συμμετέχουν από το Α΄ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού οι μαθητές: Δημήτρης Γερμανόπουλος, Ναταλία Κοσμίδου, Λουκίλια Κωνσταντακοπούλου, Ζωή Πατσιαούρα, Στέλλα Τσουκαλά και από το Β΄ Αρσάκειο Λύκειου Ψυχικού: Κατερίνα Τζιτζινάκη και Ναταλία Φιλιππιάδη υπό την καθοδήγηση της υπεύθυνης φιλολόγου, κ. Σπυριδούλα Δημητρακοπούλου.













