Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πενθήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού στην Κύπρο κατά το διάστημα 08 έως 12 Δεκεμβρίου 2025.
Οι μαθητές και οι μαθήτριες κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους είχαν την μοναδική ευκαιρία να γνωρίσουν την ιστορία της Κύπρου από την αρχαιότητα μέχρι και το πρόσφατο παρελθόν του νησιού μέσα από τα μνημεία και αξιοθέατα κάθε πόλης.
Σταθμοί που ξεχώρισαν ήταν το δημοφιλές θέρετρο της Αγίας Νάπας, η Λεμεσός με την κοσμοπολίτικη μαρίνα και το μεσαιωνικό κάστρο στην παλιά πόλη, αλλά και οι περίφημες από τον Σεφέρη, Πλάτρες στο πανέμορφο δάσος του Όρους Τροοδός, όπου πραγματοποίησαν προσκύνημα στην Παναγία της Ιεράς Μονής Κύκκου.
Ακολούθησε επίσκεψη στον Πύργο των Ιπποτών στο Κολόσσι, τον Κούριο και την Πέτρα του Ρωμιού, όπου σύμφωνα με τον θρύλο γεννήθηκε η Αφροδίτη. Επιπλέον, στην Πάφο τους μαθητές και μαθήτριες υποδέχτηκε και συνομίλησε μαζί τους ο Δήμαρχος Πάφου, Φαίδωνας Φαίδωνος.
Στην Ταμασό ξεχωριστή στάση υπήρξε η ρωσική εκκλησία και η παρακολούθηση εκπαιδευτικού προγράμματος στο Πλανητάριο, που αποτελεί το μεγαλύτερο της Ανατολικής Μεσογείου.
Στη Λευκωσία βασικός σταθμός ήταν τα λεγόμενα φυλακισμένα μνήματα, οι τάφοι των εκτελεσθέντων αγωνιστών του κυπριακού απελευθερωτικού αγώνα από τους Άγγλους και η Πράσινη γραμμή Αττίλα, που χωρίζει τις ελεύθερες από τις κατεχόμενες περιοχές του νησιού.
Ενδιάμεση στάση πριν την επιστροφή, η Λάρνακα με τον εντυπωσιακό καθεδρικό ναό του Αγίου Λαζάρου, όπου φυλάσσονται και τα λείψανά του.
Η εκδρομή ολοκληρώθηκε με παρακολούθηση διάλεξης στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, από τον καθηγητή του τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας, κ. Πέτρο Παπαπολυβίου με θέμα: «Η παιδεία στην Κύπρο», όπου οι μαθητές και οι μαθήτριες του Β΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού ενημερώθηκαν για τα γεγονότα της τουρκικής εισβολής και το ζήτημα των αγνοουμένων από την πανεπιστημιακή κοινότητα.
Την Γ΄ τάξη συνόδευσαν η Διευθύντρια, κ. Στ. Νάκη και οι καθηγητές του σχολείου μας: κ. Στ. Ανδρεαδάκη, κ. Γ. Δεσποτόπουλος, κ. Σπ. Δημητρακοπούλου και κ. Μ. Καραπάτης.
Το ταξίδι στην Κύπρο ολοκληρώθηκε με τις καλύτερες εντυπώσεις, αφήνοντας τους μαθητές και μαθήτριες λίγο πιο πλούσιους σε γνώσεις και με αξέχαστες εμπειρίες.















