Στο πλαίσιο τής εθνικής δράσης για την αντιμετώπιση τής παιδικής παχυσαρκίας τα Αρσάκεια Δημοτικά Σχολεία Ψυχικού, σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και τη UNICEF, υλοποίησαν πρόγραμμα διατροφικής εκπαίδευσης με στόχο τη διαμόρφωση σωστών συμπεριφορών σε θέματα υγείας.
Επιδιώκοντας την υιοθέτηση από τα παιδιά επιθυμητών πρακτικών υγιεινής διατροφής και σωματικής άσκησης, εστιάσαμε στις παρακάτω τέσσερεις συμπεριφορές-στόχους:
στην αύξηση τής κατανάλωσης τού νερού.
στη μείωση τού καθιστικού χρόνου.
στην καθιέρωση πρωινού και υγιεινών ενδιάμεσων γευμάτων.
στην αύξηση τής σωματικής δραστηριότητας.
Οι μαθήτριες και οι μαθητές όλων των τάξεων τού Σχολείου μας παρακολούθησαν διαλέξεις από ειδικούς στη Διατροφή από το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, με θέματα που αφορούσαν στις ομάδες τροφίμων, στα θρεπτικά συστατικά, στο πρωινό γεύμα και τα υγιεινά σνακ, στη μεσογειακή διατροφή και στη σύνθεση υγιεινού γεύματος.
Τα παιδιά έπαιξαν, επίσης, διαδραστικά παιχνίδια με αντικείμενο τη διατροφή και την άσκηση, συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε μάθημα μαγειρικής στο Σχολείο και έφεραν στην τάξη τηνεμπειρία τους από τη μαγειρική υγιεινών γευμάτων στο σπίτι.











