Τον Οκτώβριο τού 2025 τα παιδιά τού τμήματος νηπίων Ν.1 του Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού μαζί με τη νηπιαγωγό τους κ. Αγγελική Παλαιοκαστρίτου, τον αφιέρωσαν στη φιλία, τη συνεργασία, την αλληλοβοήθεια και την καλλιέργεια τού ομαδικού πνεύματος.
Ανάμεσα στα άλλα, δημιούργησαν έναν παράξενο ΗΛΙΟ, διαφορετικό από τον πραγματικό, ο οποίος αντί για ακτίνες, είχε καρτέλες με τα ονόματα των παιδιών και το περίγραμμά του, αντί να είναι κυκλικό και κίτρινο, ήταν πολύχρωμο και δαντελωτό, φτιαγμένο από τα αποτυπώματα τής παλάμης όλων των παιδιών.
Ο παράξενος αυτός ΗΛΙΟΣ συμβολίζει τη δύναμη τής ΑΓΑΠΗΣ και της αλληλεγγύης, που πρέπει να έχουν, όχι μόνο τα παιδιά στην τάξη, αλλά και όλοι οι άνθρωποι στο ευρύτερο κοινωνικό πλαίσιο.
Επιπλέον, οι μικροί μαθητές οργάνωσαν στον κήπο τού σχολείου μια πολύχρωμη γιορτή Φιλίας, η οποία τους έμεινε αξέχαστη! Μπαλόνια, μουσική, παιχνίδι θησαυρού, χαμόγελα και άλλα όμορφα συστατικά, που ήταν ιδέες των παιδιών, αποτέλεσαν τη μαγική συνταγή τής γιορτής, η οποία τελικά, εκτός από διασκέδαση , κατάφερε να δημιουργήσει συναισθηματική σύνδεση ανάμεσα στα παιδιά και να καλλιεργήσει το ομαδικό πνεύμα τής τάξης.



















