Γιορτάζοντας την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, οι μαθητές τής Δ΄2 τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, με την καθοδήγηση τής δασκάλας τους κ. Ειρήνης Φραγκούλη, υλοποίησαν πλήθος δράσεων καθ’ όλη τη διάρκεια τής εβδομάδας από 20 Μαρτίου έως 2 Απριλίου 2021.

Ξεκινώντας, τα παιδιά συμμετείχαν σε εκτενή συζήτηση η οποία βασίστηκε στη γνώμη τους σχετικά με τη χρησιμότητα και την αξία των βιβλίων σήμερα, αλλά και διαχρονικά για τον ανθρώπινο πολιτισμό.

Στη συνέχεια έκαναν σύγκριση με τα ψηφιακά μέσα και ανέλυσαν τα μειονεκτήματα και τα πλεονεκτήματα τής χρήσης οθόνης σε σχέση με τα έντυπα μέσα.

Ακόμη, επικεντρώθηκαν στο βιβλίο «Λόρδος Βύρων και Έλγιν» τής Ελένης Σβορώνου, το οποίο είναι και το αντικείμενο μελέτης τους στο μάθημα τής Φιλαναγνωσίας.

Τέλος, κλήθηκαν να δημιουργήσουν με τα πιο όμορφα χρώματα το εξώφυλλο τού αγαπημένου τους βιβλίου είτε να γράψουν ένα ποίημα αντλώντας έμπνευση από τη σχολική τους τάξη.

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.