Στις 20 Νοεμβρίου, στις 8.00 π.μ., στο μηνιαίο Global Education Community call της WWF, παρουσιάστηκε η κοινή δράση συλλογής καρτών για την COP30.
Οι μαθητές του Α’ Αρσακείου-Τοσιτσείου Γυμνασίου ετοίμασαν ένα σύντομο βίντεο στα Αγγλικά, όπου μοιράστηκαν τις εμπειρίες τους και απάντησαν σε ερωτήματα που ανέδειξαν τη φωνή και την αγωνία των νέων για το μέλλον του πλανήτη.
Δείτε το βίντεο που ετοίμασαν οι μαθητές μας εδώ.
Τα ερωτήματα που απάντησαν:
- Πόσο εύκολο ή δύσκολο ήταν να γράψετε, να ζωγραφίσετε και να στείλετε ένα μήνυμα στους ηγέτες του κόσμου;
- Πώς νιώσατε όταν συναντήσατε τον Υπουργό Περιβάλλοντος και μιλήσατε μαζί του;
- Πιστεύετε ότι πήρε στα σοβαρά τα αιτήματά σας;
- Ποιο θα θέλατε να είναι το επόμενο βήμα μετά από αυτή την εμπειρία;
Η δράση αυτή έδειξε πως οι μαθητές μπορούν να γίνουν ενεργοί πολίτες, να εκφράσουν τις ανησυχίες τους και να διεκδικήσουν ένα πιο βιώσιμο μέλλον.
Συμμετείχαν οι μαθητές: Γιαβάσογλου Φίλιππος, Κακογιάννη Θεοδοσία, Κόρμπος Γεώργιος, Μπαλατσούρα Δανάη, Ξύστρα Μαριάνθη, Παλάσκας Νικόλαος, Χρυσάνθη Ευτυχία











