Τα νήπια και τα προνήπια του Αρσακείου-Τοσιτσείου Νηπιαγωγείου Εκάλης  δημιούργησαν με ενθουσιασμό και έμπνευση, μεταμορφώνοντας τον απλό γύψο σε μικρά, ξεχωριστά έργα τέχνης. Με φαντασία και μεράκι ζωγράφισαν και διακόσμησαν χειροποίητες μάσκες, βιώνοντας τη χαρά της δημιουργικής έκφρασης.

Η προσπάθειά τους ολοκληρώθηκε με τον πιο όμορφο τρόπο στη γιορτή της Τσικνοπέμπτης, όπου οι εντυπωσιακές μάσκες προσφέρθηκαν σε γονείς και προσκεκλημένους, οι οποίοι στήριξαν με θέρμη την πρωτοβουλία.

Η ουσία, όμως, αυτής της δράσης δεν βρίσκεται μόνο στη δημιουργικότητα των παιδιών, αλλά κυρίως στον κοινωνικό της σκοπό: τα έσοδα που συγκεντρώθηκαν θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στη Β’ ΜΕΝΝ Νεογνών του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία».

Μέσα από αυτή τη βιωματική εμπειρία, τα παιδιά κατανόησαν την αξία της συνεργασίας και της προσφοράς, καλλιεργώντας την ενσυναίσθηση, κατανοώντας πως ακόμη και μια γιορτινή εκδήλωση μπορεί να αποκτήσει ουσιαστικό κοινωνικό χαρακτήρα. Γιατί, όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε πραγματικά να κάνουμε τον κόσμο λίγο πιο φωτεινό.

 

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.