e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard
Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία για τις ανάγκες των Αρσακείων Νηπιαγωγείων τής Αθήνας θα προσλάβει νηπιαγωγό (ΠΕ 60).

Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να συμπληρώσουν τα στοιχεία που ζητούνται πατώντας εδώ
και να επισυνάψουν το βιογραφικό τους στα Ελληνικά μέχρι και την Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023.

Απαραίτητες προϋποθέσεις: διδακτική εμπειρία, βαθμός πτυχίου «άριστα» ή «λίαν καλώς», εγγραφή στην Επετηρίδα Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών.

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία διοργανώνει ημερίδα με θέμα «Μαθηματικές διδακτικές προσεγγίσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση: Έρευνα και εφαρμογές», η οποία θα πραγματοποιηθεί στα Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023 με ελεύθερη συμμετοχή για νηπιαγωγούς και δασκάλους δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων.

Σκοπός τής ημερίδας είναι να αναδειχθούν σύγχρονες πτυχές τού επαναπροσδιορισμένου ρόλου των Μαθηματικών τόσο σε επίπεδο θεωρίας όσο και σε επίπεδο εφαρμογής, καθώς και η συμβολή τής τεχνολογίας στις ανανεωμένες διδακτικές πρακτικές τού μαθήματος.

Στόχοι τής ημερίδας είναι:

  1. Να γνωρίσουν οι εκπαιδευτικοί, μέσω των εισηγήσεων των κεντρικών ομιλητών, τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από την έρευνα στον χώρο τής Διδακτικής των Μαθηματικών, τόσο σε πλαίσιο θεωρητικό όσο και σε πλαίσιο εφαρμοσμένης πρακτικής μέσα στην τάξη.
  2. Να εξοικειωθούν οι εκπαιδευτικοί με τους τρόπους εισαγωγής τής ψηφιακής τεχνολογίας ως εργαλείου σχεδιασμού και εφαρμογής μαθηματικών διδακτικών προσεγγίσεων μέσα στην πραγματική τάξη.
  3. Να συμμετάσχουν οι εκπαιδευτικοί σε οργανωμένες δραστηριότητες οι οποίες σχετίζονται με το περιεχόμενο των εισηγήσεων των κεντρικών ομιλητών και αφορούν τόσο στην προσχολική όσο και στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Στις δραστηριότητες αυτές εφαρμόζονται εκπαιδευτικές τεχνικές δομημένης και κλιμακωτής διερεύνησης των μαθηματικών εννοιών.

Κεντρικοί ομιλητές είναι οι: Μαρία Καλδρυμίδου, καθηγήτρια Διδακτικής των Μαθηματικών τού Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ξανθή Βαμβακούση, αναπληρώτρια καθηγήτρια Διδακτικής των Μαθηματικών τού Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Κωνσταντίνος Τάτσης, αναπληρωτής καθηγητής Μαθηματικών και Διδακτικής των Μαθηματικών τού Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης τού Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, δρ Άρης Μαυρομμάτης, μαθηματικός ‒ θεωρητικός Τέχνης, Ανάπτυξης Υπερμέσων τού Κέντρου Διά Βίου Μάθησης τού Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Θα ακολουθήσουν εισηγήσεις-εργαστήρια σε οργανωμένες δραστηριότητες.

Σε όσους συμμετάσχουν θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Λεπτομέρειες και δήλωση συμμετοχής: https://hmerides.arsakeio.gr/

Τα κατατακτήρια διαγωνίσματα της Α΄ Γυμνασίου του σχολικού έτους 2021-22 θα διεξαχθούν ως εξής:

Άνοιξε η πλατφόρμα υποβολής τού Μηχανογραφικού Δελτίου (Μ.Δ. για Α.Ε.Ι.) και Παράλληλου Μηχανογραφικού Δελτίου (Π.Μ.Δ. για Ι.Ε.Κ.): Από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων ανακοινώθηκε ότι οι διαδικασίες για την υποβολή και των δύο Μηχανογραφικών Δελτίων (για Α.Ε.Ι. και Ι.Ε.Κ.) ξεκινούν την Δευτέρα 19 Ιουλίου και έως την Τετάρτη 28 Ιουλίου.

Δείτε εδώ την ύλη για τα κατατακτήρια διαγωνίσματα ξένων γλωσσών:

Αγγλικά, εδώ

Γαλλικά, εδώ


Γερμανικά, εδώ

Θα θέλαμε να σάς ενημερώσουμε ότι δυστυχώς το Θερινό Πρόγραμμα 2021 δεν είναι δυνατόν να πραγματοποιηθεί. Παρά το ότι οι προετοιμασίες για τη διοργάνωσή του είχαν ήδη ξεκινήσει, οι παρούσες υγειονομικές συνθήκες δεν επιτρέπουν ασφαλή λειτουργία του.
Επιπλέον δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες ανακοινώσεις και οδηγίες σχετικά με τους όρους υλοποίησης Θερινών Προγραμμάτων.

Ελπίζουμε ότι το καλοκαίρι τού 2022 θα ξανασυναντηθούμε με ασφάλεια και θα χαρούμε όλοι μαζί το Θερινό μας Πρόγραμμα που τόσο μας έλειψε!

Καλό καλοκαίρι!

Αγαπητοί γονείς,

Την 25 Μαΐου 2018 τέθηκε σε εφαρμογή και στη χώρα μας ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2016/679 "για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα". Το νομοθέτημα επιβάλλει αυστηρές υποχρεώσεις σχετικά με τη συλλογή και κάθε άλλη πράξη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και ενισχύει σημαντικά τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων, στους οποίους αναφέρονται τα δεδομένα αυτά. Εν προκειμένω πρόκειται για τα δεδομένα που αφορούν εσάς ως γονείς ή κηδεμόνες καθώς και τα δεδομένα των παιδιών σας.

Κατ' αρχάς σημειώνουμε ότι ο νόμος δεν προστατεύει μόνο τα λεγόμενα "ευαίσθητα δεδομένα" που αναφέρονται στην υγεία, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις κλπ, αλλά ρυθμίζει την επεξεργασία κάθε πληροφορίας που ταυτοποιεί άμεσα ή έμμεσα ένα φυσικό πρόσωπο, όπως το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνση κατοικίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο ΑΦΜ κ.λπ.