Ημερολόγιο

Ιούλιος 2019
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 27 1 2 3 4 5 6
week 28 7 8 9 10 11 12 13
week 29 14 15 16 17 18 19 20
week 30 21 22 23 24 25 26 27
week 31 28 29 30 31

Για μία ακόμη χρονιά το Αρσάκειο Ψυχικού φιλοξενεί στον προαύλιο χώρο του τις πρόβες δύο θεατρικών παραστάσεων που θα παρουσιαστούν στην Επίδαυρο.

Ήδη έχουν ξεκινήσει οι πρόβες για τον «Οιδίποδα τύραννο» τού Σοφοκλή, που έχει πρεμιέρα στο αρχαίο θέατρο τής Δωδώνης (5 Ιουλίου 2019), θα παρουσιαστεί σε δύο παραστάσεις στο μεγάλο θέατρο τής αρχαίας Επιδαύρου (12 και 13 Ιουλίου 2019) και στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει περιοδεία σε όλη την Ελλάδα.
Την αριστουργηματική τραγωδία τού Σοφοκλή σκηνοθετεί ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, με τον Δημήτρη Λιγνάδη στον ρόλο τού Οιδίποδα και την Αμαλία Μουτούση στον ρόλο τής Ιοκάστης. Ο Δημήτρης Λιγνάδης, έχοντας διδάξει για αρκετά χρόνια στον Απογευματινό Θεατρικό Όμιλο των Αρσακείων, επιστρέφει σε έναν χώρο γνωστό και οικείο. Αλλά και ο μεταφραστής τού έργου, ο φιλόλογος Γιάννης Λιγνάδης, έχει ιδιαίτερη σχέση με το Αρσάκειο, αφού διδάσκει από χρόνια στα Αρσάκεια Γυμνάσια και Λύκεια Ψυχικού.

Θα ακολουθήσουν οι πρόβες για τη «Φαίδρα» τού Ρακίνα, που θα παρουσιαστεί στο μικρό θέατρο τής αρχαίας Επιδαύρου στις 26 και 27 Ιουλίου 2019. Την κλασική τραγωδία τού γαλλικού 17ου αιώνα, σε μετάφραση Στρατή Πασχάλη, συμπαραγωγή τού Φεστιβάλ Αθηνών και τού ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, σκηνοθετεί η απόφοιτος των Αρσακείων Έφη Θεοδώρου. Σε έναν χώρο γεμάτο ευχάριστες γι’ αυτήν αναμνήσεις θα καθοδηγήσει τους Μαρία Σκουλά, Γιάννο Περλέγκα, Γιάννη Παπαδόπουλο στους πρωταγωνιστικούς ρόλους.

Ευχόμαστε επιτυχία και στις δύο παραστάσεις!

Ο Συντονισμός των Αρσακείων – Τοσιτσείων Δημοτικών Σχολείων προτείνει ορισμένα βιβλία, τελευταίας κυρίως κυκλοφορίας, τα οποία θα μπορούσαν να διαβάσουν οι μαθητές το καλοκαίρι.
Ο χωρισμός τους ανά τάξεις είναι ενδεικτικός.
Α΄ και Β΄ τάξεις δημοτικού πατήστε εδώ
Γ΄ και Δ΄ τάξεις δημοτικού πατήστε εδώ
Ε΄ και Στ΄ τάξεις δημοτικού πατήστε εδώ

Η ύλη για το κατατακτήριο διαγώνισμα των ξένων γλωσσών του Σεπτεμβρίου 2019, για μαθητές που θα φοιτήσουν στην Α΄ Γυμνασίου έχει ως εξής:

Για τα Αγγλικά pdfkatataktiria-agglika.pdf

Για τα Γαλλικά pdfkatataktiria-gallika.pdf

Για τα Γερμανικά pdfkatataktiria-germanika.pdf

Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για εγγραφές νέων μαθητών στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Σχολεία για το σχολικό έτος 2019-2020.

Περισσότερες πληροφορίες στο https://portal.arsakeio.gr/Default

Ενημερώνονται οι γονείς των μαθητών των Αρσακείων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Ψυχικού και των Αρσακείων-Τοσιτσείων Νηπιαγωγείων και Δημοτικών Εκάλης ότι, σύμφωνα με τους βασικούς κανόνες λειτουργίας των Σχολείων, οι μαθητές/μαθήτριες πρέπει να προσέρχονται καθημερινώς στο Σχολείο φορώντας υποχρεωτικά την καθημερινή στολή (θερινή ή χειμερινή) τού Σχολείου.

Αγαπητοί γονείς,

Την 25 Μαΐου 2018 τίθεται σε εφαρμογή και στη χώρα μας ο νέος Ευρωπαϊκός Κανονισμός 2016/679 "για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα". Το νομοθέτημα επιβάλλει αυστηρές υποχρεώσεις σχετικά με τη συλλογή και κάθε άλλη πράξη επεξεργασίας των προσωπικών δεδομένων και ενισχύει σημαντικά τα δικαιώματα των φυσικών προσώπων, στους οποίους αναφέρονται τα δεδομένα αυτά. Εν προκειμένω πρόκειται για τα δεδομένα που αφορούν εσάς ως γονείς ή κηδεμόνες καθώς και τα δεδομένα των παιδιών σας.

Κατ' αρχάς σημειώνουμε ότι ο νόμος δεν προστατεύει μόνο τα λεγόμενα "ευαίσθητα δεδομένα" που αναφέρονται στην υγεία, τις θρησκευτικές και φιλοσοφικές πεποιθήσεις κλπ, αλλά ρυθμίζει την επεξεργασία κάθε πληροφορίας που ταυτοποιεί άμεσα ή έμμεσα ένα φυσικό πρόσωπο, όπως το ονοματεπώνυμο, ο αριθμός τηλεφώνου, η διεύθυνση κατοικίας και ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο ΑΦΜ κ.λπ.