e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, ημέρα μνήμης τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας, προστάτιδος των Αρσακείων Σχολείων, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια τού φερώνυμου ναού στα Αρσάκεια Ψυχικού, μετά την ανακαίνισή του με χορηγία τού ζεύγους Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.
Στον αγιασμό των θυρανοιξίων, μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο τού ναού, καθώς και στη θεία λειτουργία που ακολούθησε, παρουσία των δωρητών, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος για 18 χρόνια διετέλεσε ιερέας στην Αγία Αναστασία.
Για την ιδιαίτερη σημασία των θυρανοιξίων μίλησε πριν από την τελετή ο Μητροπολίτης Μάνης και στη συνέχεια ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρεία καθηγητής κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης αναφέρθηκε στη δωρεά τού ζεύγους Μαρτίνου, που διέθεσαν σημαντικά ποσά όχι μόνο για την αποκατάσταση τού ναού αλλά και για τη συντήρηση των αγιογραφιών. Με την ολοκλήρωση τού αγιασμού έγιναν τα αποκαλυπτήρια τής εντοιχισμένης στον ναό αναμνηστικής πλάκας όπου αναγράφεται η χορηγία των δωρητών. Ακολούθησε σε κατανυκτική ατμόσφαιρα η θεία λειτουργία, κατά την οποία έψαλε χορωδία από μαθητές των Αρσακείων. Με το πέρας τής λειτουργίας ο Πρόεδρος τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας σε σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε στην ιστορία τού ναού και στη σημαντική προσφορά των Θανάση και Μαρίνας Μαρτίνου, στους οποίους προσέφερε τιμητική πλακέτα. Ευχαριστώντας η κ. Μαρτίνου μίλησε με συγκίνηση για το Σχολείο της και για τον ιδιαίτερα καλαίσθητο ιερό ναό στον οποίο εκκλησιαζόταν ως μαθήτρια τού Αρσακείου.
Εκτός από το ζεύγος Μαρτίνου και τον Πρόεδρο τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, παρέστησαν ο Γενικός Γραμματέας καθηγητής Ιωάννης Παρασκευόπουλος, μέλη τού Διοικητικού Συμβουλίου, εταίροι τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, συντονιστές, διευθυντές και εκπαιδευτικοί των Σχολείων, καθώς και αντιπροσωπίες μαθητών.

Διαβάστε εδώ το επετειακό έντυπο για τον Ι.Ν. Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας.