Ημερολόγιο

Απρίλιος 2019
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 14 1 2 3 4 5 6
week 15 7 8 9 10 11 12 13
week 16 14 15 16 17 18 19 20
week 17 21 22 23 24 25 26 27
week 18 28 29 30
Αρσάκεια Πατρών Summer School 2019
Το Αρσάκειο Γενικό Λύκειο Πατρών διοργανώνει Θερινά Σχολεία (SUMMER SCHOOLS) σε συνεργασία με Εργαστήρια Τμημάτων του Πανεπιστημίου Πατρών (24/6-5/7 2019), με το Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (JOINT RESEARCH CENTRE) στη Σεβίλλη, στην Ισπανία (1-5/7/2019).

Ο Γάλλος Πρόξενος και τρεις Θεσσαλονικείς Εβραίοι στο Αρσάκειο Θεσ/νίκης
Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Souvenirs de Salonique» που διοργανώνει το Γαλλικό Προξενείο και στις οποίες συμμετέχει ενεργά το Σχολείο μας, είχαμε την τιμή και τη χαρά να υποδεχτούμε στο Σχολείο μας τον Γάλλο Πρόξενο στη Θεσσαλονίκη, Philippe Ray, συνοδευόμενο από την υπεύθυνη Επικοινωνίας του Γαλλικού Ινστιτούτου, Κατερίνα Σπυροπούλου, μαζί με τρεις γαλλόφωνους Θεσσαλονικείς Εβραίους, την Anne-Marie Faraggi-Rychner, τον James Gorely και τον Federico Gattegno.

Ημερίδα Χημείας

250 μαθητές τής Γ΄τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών, εκπαιδευτικοί από τα Αρσάκεια Σχολεία Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων, αλλά και εκπαιδευτικοί από Σχολεία τής Δυτικής Ελλάδας παρακολούθησαν στο κατάμεστο αμφιθέατρο τής Εστίας Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών εισηγήσεις και εντυπωσιακά πειράματα.

5η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Μουσικών Σχημάτων στο Αρσάκειο Θεσσαλονίκης

Την Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019, στο πλαίσιο της Ανοιχτής Ημέρας των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, πραγματοποιήθηκε η 5η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Μουσικών Σχημάτων, που διοργάνωσε το Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης, με τη σύμπραξη του Αρσακείου Γυμνασίου και των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων Γυμνασίου-Λυκείου: έξι χορωδίες και 250 νέα παιδιά με τους συνοδούς τους γέμισαν το Θέατρο του Αρσακείου Θεσσαλονίκης σε μια εκδήλωση που τίμησε τον στιχουργό Μάνο Ελευθερίου.

Η Χημεία γιορτάζει και… εντυπωσιάζει!

Την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019 και ώρα 9:00 στο Αμφιθέατρο της Εστίας Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών θα πραγματοποιηθεί Ημερίδα Χημείας με τίτλο: «Η Χημεία γιορτάζει και… εντυπωσιάζει».

Τιμητική εκδήλωση για τον ποιητή Αντώνη Φωστιέρη

«Από το ποίημα βγαίνεις πάντα ζωντανός» αναφέρει σε κάποιο στίχο του ο Αντώνης Φωστιέρης και αυτή τη ζωντάνια την ένιωσαν οι μαθητές τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών και ο κόσμος που κατέκλυσε τον ζεστό και ιδιαίτερο χώρο τού θεάτρου "Επίκεντρο+".

Αρσάκειο Θεσσαλονίκης: Συνάντηση Χορωδιών και Μουσικών Σχημάτων
To Αρσάκειο Λύκειο Θεσσαλονίκης διοργανώνει την 5η Διασχολική Συνάντηση Χορωδιών και Νεανικών Μουσικών Σχημάτων, με τη σύμπραξη του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης, των Ομίλων Απογευματινών Δραστηριοτήτων Γυμνασίου-Λυκείου και του Συλλόγου Αποφοίτων των Αρσακείων Σχολείων Θεσσαλονίκης.

Θυρανοίξια τής Αγίας Αναστασίας
Τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2018, ημέρα μνήμης τής Αγίας Αναστασίας τής Ρωμαίας, προστάτιδος των Αρσακείων Σχολείων, τελέσθηκαν τα θυρανοίξια τού φερώνυμου ναού στα Αρσάκεια Ψυχικού, μετά την ανακαίνισή του με χορηγία τού ζεύγους Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου.
Στον αγιασμό των θυρανοιξίων, μια ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην είσοδο τού ναού, καθώς και στη θεία λειτουργία που ακολούθησε, παρουσία των δωρητών, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος για 18 χρόνια διετέλεσε ιερέας στην Αγία Αναστασία.

008Την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018, σε ένα κατάμεστο αμφιθέατρο στην Εστία Επιστημών στα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών, πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση τού προγραμματισμού τού Αρσακείου Λυκείου Πατρών για το τρέχον σχολικό έτος 2018-2019, καθώς και τα καινοτόμα προγράμματα που έχουν σχεδιαστεί έως το 2021.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Συντονιστής των Αρσακείων Σχολείων Πατρών κ. Ι. Αθανασόπουλος, ο Συντονιστής των Φυσικών Επιστημών των Αρσακείων κ. Δ. Κλαυδιανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Δ. Ελλάδας κ. Γ. Αλεξόπουλος, η Πρύτανις τού Πανεπιστημίου Πατρών κ. Β. Κυριαζοπούλου, η Προϊσταμένη τής Παιδαγωγικής και Επιστημονικής Καθοδήγησης κ. Σ. Χριστοπούλου, καθώς και οι καθηγητές του Πανεπιστημίου Πατρών που είναι υπεύθυνοι των προγραμμάτων που εκπονούνται στα Θερινά Σχολεία, τα οποία συνδιοργανώνουν με το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, κ. Π. Κόντος, αναπληρωτής καθηγητής τού Τμήματος Φιλοσοφίας, Γ. Σπυρούλιας, Πρόεδρος τού Τμήματος Φαρμακευτικής, Π. Νταβλούρος, αναπληρωτής καθηγητής Τμήματος Ιατρικής, και Μ. Πανίτσα, επίκουρη καθηγήτρια Τμήματος Βιολογίας.

Τιμή στον δάσκαλο 2018
Την Τρίτη 26 Ιουνίου 2018, στις 7 μ.μ., σε μια λιτή τελετή που οργάνωσε η Εποπτεία των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων στα γραφεία Διοικήσεως, τιμήθηκαν οι αφυπηρετήσαντες εκπαιδευτικοί δύο σχολικών ετών: τού 2015-2016 και τού 2016-2017