Μουσικοθεατρική παράσταση των Αρσακείων στο Ηρώδειο τον Σεπτέμβριο

Ένα κορίτσι, ένας χιονάνθρωπος και μια υπόσχεση. Να μείνουν μαζί για πάντα… Ένα παραμύθι που μιλά για το ακατόρθωτο. Υπάρχει, όμως, άραγε το «για πάντα»;

Μια Αρσακειάδα στο τιμόνι τού Υπουργείου Πολιτισμού

Η απόφοιτος των Αρσακείων Ψυχικού κ. Λίνα Μενδώνη επανήλθε ως Υπουργός πλέον στο Υπουργείο Πολιτισμού, όπου διετέλεσε για πολλά χρόνια Γενική Γραμματέας.

Τα "άριστα" των Αρσακείων στις Πανελλαδικές
Πολλές φορές πάνω από τον πανελλαδικό μέσο όρο τα άριστα των Αρσακείων! 'Ενας στους τρεις μαθητές μας συγκέντρωσε πάνω από 17.000 μόρια, σε μια σχολική χρονιά όπου τα θέματα των εξετάσεων συζητήθηκαν πολύ για τη δυσκολία τους.

Χρυσό και χάλκινο μετάλλιο στη Ρομποτική

Θρίαμβος στον εθνικό διαγωνισμό της Παγκόσμιας Ολυμπιάδας Ρομποτικής (WRO). Με project κοινωνικής ευαισθησίας και προσφοράς κέρδισε το χρυσό μετάλλιο η ομάδα από τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης. 
Ας σημειωθεί ότι τα Αρσάκεια - Τοσίτσεια Σχολεία είχαν πάρει χρυσό μετάλλιο και στον Πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής, όπου οι 8 από τις 15 ομάδες του τελικού προέρχονταν από τα Αρσάκεια! 


Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019 πραγματοποιήθηκε ο Εθνικός Τελικός της 11ης Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WRO στο Κλειστό Ολυμπιακό Στάδιο Γαλατσίου. Αυτή τη χρονιά το θέμα της Ολυμπιάδας ήταν Smart Cities (Έξυπνες Πόλεις). Τα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Δημοτικά Εκάλης είχαν άριστη παρουσία, κατακτώντας δύο από τις τρεις θέσεις του βάθρου.

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το μηχανογραφικό!

Ενημερώνονται οι γονείς των μαθητών τής Γ΄ τάξης των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού και Εκάλης ότι κατά την περίοδο συμπλήρωσης και κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων (έως και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019) η Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού Προσανατολισμού τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας θα παραμείνει ανοιχτή.

Δείτε όλες τις πληροφορίες που σας ενδιαφέρουν στην ιστοσελίδα των Συμβουλευτικών Υπηρεσιών της Φ.Ε.

Κι άλλη μεγάλη διάκριση για το Αγγλικό Τμήμα!

Η συντονίστρια του Αγγλικού Τμήματος των Αρσακείων Σχολείων κ. Ασπασία Κοντογιάννη επελέγη να συνοδεύσει την Eθνική Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων -η οποία αποτελείται από 6 μαθητές από όλα τα σχολεία της Ελλάδας, τρεις εκ των οποίων είναι από τα Αρσάκεια!- στην 91η Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, που θα λάβει χώρα στο Αμβούργο το επόμενο φθινόπωρο.

Η διάκριση αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως τιμητική! Σημειώνουμε ότι η κ. Κοντογιάννη έχει μακρά και επιτυχημένη πορεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων. Επιστέγασμα της πορείας αυτής είναι η θέση που της δόθηκε -μετά από γραπτή και προφορική αξιολόγηση- στο εκπαιδευτικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, αφού συναγωνίστηκε συναδέλφους της από όλη την Ευρώπη!

Τα Αρσάκεια στην κορυφή του Ευρωκοινοβουλίου Νέων

Μετά από τετραήμερο διαγωνισμό κατά τη διάρκεια της 39ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής (18-22/4/2019), που έλαβε χώρα στο Deree College στην Αθήνα, επελέγη και συγκροτήθηκε η Εθνική Ελλάδος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 91η Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Αμβούργο το επόμενο φθινόπωρο.

Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, που είναι μια προσομοίωση των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μαθητές καλούνται να επιχειρηματολογήσουν και να αντιπαρατεθούν σε διεθνή θέματα και να προτείνουν λύσεις. Ο διαγωνισμός είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι η Αγγλική.

Επιλέγονται 6  μαθητές από όλα τα σχολεία. 

Από τις 6 θέσεις τα Αρσάκεια κατέλαβαν τις 3!

Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν είναι:

Χριστίνα-Ιωάννα Αλεξανδρή - Β'  Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

Ανδριανή Καρδάτου - Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

Χρήστος Τσιτσιριδάκης - Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

Οι παραπάνω μαθητές θα μεταβούν στο Αμβούργο.

Επίσης στις περιφερειακές συνδιασκέψεις θα συμμετέχουν οι μαθητές: Ροζάννα Κάτσαρη και Πάνος Αλεξάνδρου.

tsitsiridakis eyp katsari eyp

Συγχαίρουμε τα παιδιά για την μεγάλη επιτυχία καθώς και τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος:

 κ. Ασπασία Κοντογιάννη - Συντονίστρια Αγγλικού Τμήματος και υπεύθυνη για το Α'  Αρσάκειο-Τοσίστειο Λύκειο Εκάλης

κ. Ξένια ΚουτσιλιέρηΒ'  Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης

κ. Ιωάννα Βασιλοπούλου  -  Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού

 alexandrou alexandri

Υποτροφίες Αριστείας των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων

Τεράστιο ενδιαφέρον για την παιδεία που παρέχουν τα Αρσάκεια! 
400 και πλέον μαθητές από δημόσια σχολεία της Αθήνας, της Πάτρας, της Θεσσαλονίκης και των Ιωαννίνων συμμετείχαν  σε γραπτές εξετάσεις στη Νέα Ελληνική Γλώσσα και στα Μαθηματικά για τη χορήγηση Υποτροφιών Αριστείας των Αρσακείων Σχολείων την Κυριακή 12 Μαΐου 2019.

Απονομή βραβείων των 12ων Αγώνων Λόγου και Τέχνης με θέμα «Όρια» 

Την Τετάρτη 15 Μαΐου 2019 στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση απονομής βραβείων των 12ων Αγώνων Λόγου και Τέχνης που είχαν ως θέμα τα «Όρια».

Η Anglia English Academy στο θερινό σχολείο του Αρσακείου - Τοσιτσείου Εκάλης

Η Anglia English Academy στο θερινό σχολείο του Αρσακείου - Τοσιτσείου Εκάλης

Λόγω τής μεγάλης ζήτησης για το ANGLIA SUMMER CAMP, προωθήσαμε αίτημα στην ANGLIA να δεχθούν περισσότερους από 60 συμμετέχοντες. Η απόφαση αυτή θα ληφθεί από την ANGLIA την Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019 και θα ανακοινωθεί στη συνέχεια. Στο μεταξύ όσοι επιθυμούν να λάβουν πληροφορίες για το θέμα αυτό παρακαλούνται να επικοινωνούν με την κ. Ευγενία Δοδοπούλου στο email: arsakeio.anglia@gmail.com  γράφοντας τα στοιχεία τους και τηλέφωνο επικοινωνίας. 

................................................................

Αυτό το καλοκαίρι θα διοργανωθεί στα Αρσάκεια Τοσίτσεια Σχολεία Εκάλης θερινό σχολείο-
summer camp, κατά την εβδομάδα 8-12 Ιουλίου 2019, σε συνεργασία με την English Education Group και την Anglia Examinations. Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί από την Anglia England, με έδρα το Chichester College στη Μεγάλη Βρετανία, και την Anglia Network NL, με έδρα το Roosendaal στην Ολλανδία.

Σημαντικές επιστημονικές ημερίδες τον Ιούνιο στο Αρσάκειο Πατρών

Σημαντικές επιστημονικές ημερίδες σχετικά με τη σεισμολογία και τα ευρωπαϊκά προγράμμτα διοργανώνονται τον Ιούνιο στο Αρσάκειο Πατρών. Πρόκειται για συνεργασίες των Αρσακείων Σχολείων με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Οι ημερίδες αυτές αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα τής εξωστρέφειας και τής σταθερής ποιοτικής ανάπτυξης τού Αρσακείου τής Πάτρας και έρχονται ως συνέχεια μιας σειράς ανάλογων διοργανώσεων καθ' όλη τη διάρκεια τού έτους, όπως το 4ο Διεθνές Αρσακειακό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, η ημερίδα Βιοηθικής, η ημερίδα Χημείας κ.ά.

e-arsakeioBooks' archwayep enharvard