e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard
38ος κύκλος Ελεύθερου Πανεπιστημίου

Τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020 ξεκινούν τα μαθήματα τού 38ου κύκλου τού Ελεύθερου Πανεπιστημίου στη Στοά τού Βιβλίου.

Στον κύκλο αυτό θα διδάξουν: η καθηγήτρια Ιστορίας τής Τέχνης κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, η οποία θα μιλήσει για τον Λεονάρντο ντα Βίντσι και ο έργο του, η καθηγήτρια Ψυχολογίας κ. Φωτεινή Τσαλίκογλου θα παραδώσει 5 μαθήματα με θέμα «Το μαγικό των ανθρώπων. Μεταμορφώνοντας τα τραύματα σε προτάγματα ζωής», ο καθηγητής Φιλοσοφίας κ. Παύλος Κόντος 5 μαθήματα με τίτλο «Οι ελπίδες είναι για τους ανθρώπους», ο ποιητής κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα μιλήσει για τον Γιώργο Σεφέρη και ο δρ Κωνσταντίνος Φίλης θα παραδώσει μαθήματα με θέμα «Ρωσία: Περιφερειακή δύναμη με παγκόσμιες φιλοδοξίες».

Περισσότερες πληροφορίες στο www.stoabibliou.gr

Ημέρα Φυσικών Επιστημών στα Γιάννενα με Δ. Νανόπουλο

Η Ημέρα Φυσικών Επιστημών που διοργανώνει η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία με θέμα «Οι Φυσικές Επιστήμες στο προσκήνιο» θα πραγματοποιηθεί στο Αρσάκειο Ιωαννίνων το Σάββατο 14 Μαρτίου 2020. Κεντρικός ομιλητής θα είναι ο καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος

Αρσάκεια Ανοιχτά Σχολεία 2020

Τα Αρσάκεια Σχολεία είναι σχολεία ανοιχτά: ανοιχτά στη γνώση, στις επιστήμες, στην τεχνολογία, στον προφορικό και τον γραπτό δημιουργικό λόγο, στις ξένες γλώσσες, τις τέχνες, στον αθλητισμό. Γι’ αυτό, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020 τα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού, Εκάλης, Θεσσαλονίκης, Πατρών και Ιωαννίνων ανοίγουν τις πόρτες τους από τις 10.00 έως τις 14.30 και απευθύνουν ανοιχτή πρόσκληση σε μαθητές Νηπιαγωγείου, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου, στους γονείς και κηδεμόνες τους και σε όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τη φυσιογνωμία και τη φιλοσοφία των Σχολείων: τα Αρσάκεια Σχολεία οραματίζονται τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων και πολύπλευρων προσωπικοτήτων, διδάσκοντας τους μαθητές γράμματα και παρέχοντας αγωγή και διαρκή επαφή με τις επιστήμες και τον πολιτισμό.

Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς στον καθηγητή Γ. Μπαμπινιώτη  από τον Πρόεδρο τής Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη

Το Μετάλλιο Εξαίρετης Προσφοράς τής Κυπριακής Δημοκρατίας απένειμε στις 10 Φεβρουαρίου 2020 ο Πρόεδρος τής Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης στον καθηγητή Γεώργιο Μπαμπινιώτη.

Απονομή βραβείων για τους 13ους Αγώνες Λόγου και Τέχνης

Την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 10.00 π.μ., θα πραγματοποιηθεί στο Θέατρο των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού η εκδήλωση απονομής των βραβείων των 13ων Αγώνων Λόγου και Τέχνης.

Ημερίδα στις 15-2-2020: H γλώσσα ως γνώση

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε  στα  Αρσάκεια Σχολεία Ιωαννίνων η Ημερίδα με θέμα: «Η γλώσσα ως γνώση: γλωσσική διδασκαλία στην προσχολική και την πρωτοβάθμια εκπαίδευση» η οποία οργανώθηκε από την Εποπτεία των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020. Αθρόα ήταν η προσέλευση των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης της πόλης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής που παρακολούθησαν τις εργασίες της Ημερίδας.

Παρουσίαση της Ημερίδας Ιστορίας

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή εκπαιδευτικών δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των φιλολόγων των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων της Αθήνας και της Πάτρας πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα Ιστορίας με θέμα «Η αξιοποίηση των πηγών στη διδασκαλία του μαθήματος της Ιστορίας» που συνδιοργάνωσαν η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία και το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Άξια η προτεινόμενη για Πρόεδρος τής Δημοκρατίας
Έπειτα από την ανακοίνωση από τον Πρωθυπουργό τής πρότασής του για το πρόσωπο τού νέου Προέδρου τής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος τής Φ.Ε. καθηγητής κ. Γ. Μπαμπινιώτης δήλωσε:
Αφού δεν επελέγη πολιτικό πρόσωπο, η προτεινομένη δικαστής, Πρόεδρος τού Συμβουλίου τής Επικρατείας κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου είναι αντικειμενικά και αξιοκρατικά άριστη επιλογή. Απόφοιτη των Αρσακείων και πτυχιούχος τής Νομικής Σχολής τού Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στη Γαλλία, διακεκριμένη νομικός που έχει χειρισθεί θέματα υψηλής ευθύνη
ς μπορεί να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων τού νέου αξιώματος.

1η Συνάντηση Αποφοίτων Αρσακείων: ήρθαν χιλιάδες!

Σε ατμόσφαιρα χαράς και συγκίνησης χιλιάδες απόφοιτοι όλων των Αρσακείων (Ψυχικού, Εκάλης, Πάτρας, Θεσσαλονίκης) συναντήθηκαν στις 23 Δεκεμβρίου 2019 στα Αρσάκεια Σχολεία Ψυχικού.

Το MUN των Αρσακείων στα καλύτερα του κόσμου και με... τη βούλα!

Σαν χριστουγεννιάτικο δώρο έφτασε στο Αγγλικό Τμήμα και στο Αρσάκειο Πατρών η απόφαση: το MUN των Αρσακείων Πατρών πήρε πανάξια τη διεθνούς επιπέδου πιστοποίηση του Ιδρύματος MUN της Χάγης, κατόπιν αξιολόγησης που κράτησε έναν χρόνο, και πλέον συγκαταλέγεται μεταξύ των καλύτερων MUN διεθνώς έχοντας το δικαίωμα να φέρει στον τίτλο του τη σφραγίδα του παραπάνω Ιδρύματος!