e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard
Αρσακειάδα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος τού Αρείου Πάγου

Η Αγγελική (Λιάνα) Αλειφεροπούλου, η νέα πρόεδρος τού Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου τής χώρας, αποφοίτησε από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο (Γυμνάσιο τότε στην Αχαρνών) το 1972 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1979.

Ατομικές τηλεσυναντήσεις για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Οι Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας θα βρίσκονται στη διάθεση  των αποφοίτων όλων των Αρσακείων Λυκείων έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην απαιτητική και πολύπλοκη διαδικασία της συμπλήρωσης του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της πραγματοποίησης ατομικών τηλεσυναντήσεων με τον Σύμβουλο ο οποίος έχει οριστεί ως υπεύθυνος για το κάθε Λύκειο.

 Ατομικές τηλεσυναντήσεις 

Η διαδικασία καθορισμού και διεξαγωγής κάθε ατομικής τηλεσυνάντησης είναι η εξής:

  • Οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι διατυπώνουν το αίτημά τους απευθείας στον Υπεύθυνο Σύμβουλο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τα email των Συμβούλων έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τα Σχολεία στους γονείς)
  • Ο Υπεύθυνος Σύμβουλος απαντά στο κάθε αίτημα, ορίζοντας συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για την τηλεσυνάντηση, αλλά και ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο για τον σύνδεσμο στο Webex, μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί αυτή
  • Κάθε τηλεσυνάντηση διαρκεί αυστηρά έως 45 λεπτά, γι’ αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να είναι συνεπείς κατά την έναρξη και τη λήξη της.

 Η προεργασία

Δεδομένων των χρονικών περιορισμών, παρακαλείται ο κάθε ενδιαφερόμενος απόφοιτος, πριν την τηλεσυνάντηση,   να έχει περιηγηθεί διερευνητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr αφού πρώτα αποκτήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας από το Σχολείο του. Επίσης, καλό είναι να έχει πραγματοποιήσει μια καλή προεργασία, έχοντας διερευνήσει το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους των πανεπιστημιακών τμημάτων, τα οποία ανήκουν στο Επιστημονικό Πεδίο που έχει επιλέξει.

Πολύτιμη βοήθεια στον τομέα αυτό προσφέρει το πληροφοριακό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού που είναι ανηρτημένο στην ψηφιακή πλατφόρμα e-arsakeio (κωδικός: sep, αναγνωριστικό: sep).

Γ. Μπαμπινιώτης: Γιατί αξίζει να μπει ένας νέος στα Α.Ε.Ι.
Τι σηματοδοτούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στην ουσία τους; Ότι χιλιάδες μαθητών μας «χτυπούν την πόρτα» των ΑΕΙ ζητώντας να τούς επιστραπεί να περάσουν μέσα. Ας στηρίξουμε ψυχολογικά αυτά τα παιδιά και κυρίως ας τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν την ουσία τής προσπάθειάς τους και ότι ο αγώνας τους δεν είναι «ἐπί ματαίῳ».

Μένουμε ασφαλείς και στις Πανελλαδικές 2020
Υπό διαφορετικές συνθήκες, λόγω τής πανδημίας τού κορωνοϊού, θα διεξαχθούν εφέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Επισημαίνουμε στους μαθητές των Αρσακείων – Τοσιτσείων Λυκείων τι θα πρέπει να προσέξουν για την ασφάλειά τους.

Το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό συνέδριο έρχεται στο Αρσάκειο Πατρών
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανώνεται μαθητική διαδικτυακή προσομοίωση των συνεδριάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MUN = Model United Nations Conference)! Το συνέδριο οργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών σε συνεργασία με τον Συντονισμό του Αγγλικού Τμήματος των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. 

Μικροί μαθητές-καλλιτέχνες στον καιρό της πανδημίας
Μπορεί το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας να έδωσε τον πρώτο λόγο στην τηλεκπαίδευση,  ωστόσο οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία, χάρη στις ιδέες και τις προτροπές των δασκάλων τους να αναδείξουν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους στην τέχνη.

Πρέσβειρα e–Twinning καθηγήτρια του Αρσακείου Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με απόφαση τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η καθηγήτρια Αγγλικών τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Κυριακίδου ορίζεται πρέσβειρα για την προώθηση τής ευρωπαϊκής δράσης e-Twinning.

Επιστροφή στο Σχολείο με ασφάλεια

1η Ιουνίου: η Αρσακειακή κοινότητα υποδέχεται και πάλι τους μικρούς μαθητές της των Νηπιαγωγείων και των Δημοτικών.

Στο Ψυχικό, την Εκάλη, την Πάτρα, τη Θεσσαλονίκη και τα Ιωάννινα, όλα είναι έτοιμα για την επιστροφή των μαθητών μας στον φυσικό τους χώρο, με διαφορετικές όμως συνθήκες. Νέοι κανόνες που πρέπει να τηρηθούν για την ασφάλεια όλων αλλά με απεριόριστη μέριμνα, φροντίδα και αγάπη για τους μικρούς μας μαθητές. Η ψυχολογική τους ενδυνάμωση είναι η προτεραιότητά μας, γιατί το χάδι της ματιάς του δασκάλου -έστω από ενάμισι μέτρο απόσταση- δεν μπορεί να το αντικαταστήσει κανένα τηλεμάθημα.

Σας περιμένουμε, μαθητές μας!

View the embedded image gallery online at:
https://www.arsakeio.gr/en/latest#sigProIdc6f7304651

Η "αργυρή" Ομάδα Ρομποτικής των Αρσακείων - Τοσιτσείων Εκάλης στην ΕΡΤ

Στις 21 Μαΐου 2020, στην  ΕΡΤ2 προβλήθηκε εκπομπή αφιερωμένη στην Πωλίνα Πλουμιδάκη και την Ομάδα Ρομποτικής των Αρσακείων - Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, που κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.
Η Πωλίνα Πλουμιδάκη είναι καθηγήτρια Πληροφορικής στα Αρσάκεια – Τοσίτσεια Δημοτικά Εκάλης, προπονήτρια και Ολυμπιονίκης Ρομποτικής. Το 2019 με δύο μαθητές της, τον Γιώργο Καστρίτη και τον Φίλιππο Σίνγκερ, κατέκτησαν τη δεύτερη θέση και το αργυρό μετάλλιο στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής που έλαβε χώρα στην Ουγγαρία με το αρκουδάκι «Άλεξ».

Πέντε εκπαιδευτικοί των Αρσακείων σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό και την ηγεσία τού ΥΠΑΙΘ
Πέντε εκπαιδευτικοί των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων συμμετείχαν σε τηλεδιάσκεψη με τον Πρωθυπουργό κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως και την Υφυπουργό κ. Σοφία Ζαχαράκη, την Παρασκευή 22 Μαΐου στις 11 π.μ. Στην τηλεδιάσκεψη είχαν προσκληθεί οι εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν στην εκπαιδευτική τηλεόραση που σχεδίασε και υλοποίησε το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και την ΕΡΤ, στο πλαίσιο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, κατά την περίοδο της υγειονομικής κρίσης του κορωνοϊού.