Ημερολόγιο

Ιούνιος 2021
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 22 1 2 3 4 5
week 23 6 7 8 9 10 11 12
week 24 13 14 15 16 17 18 19
week 25 20 21 22 23 24 25 26
week 26 27 28 29 30
Παγκόσμιο βραβείο digital media στο Πρωτάθλημα F1 in schools!

Η ομάδα συνεργασίας* μαθητών του Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Λυκείου Εκάλης με το 2ο Ενιαίο Λύκειο Αλίμου Olympian Racing κατέκτησε το παγκόσμιο βραβείο digital media και την 14η θέση στην παγκόσμια κατάταξη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα F1 in Schools 2021, που διεξήχθησαν στην Αγγλία από 4-8 Ιουνίου 2021 Tο αυτοκίνητο που σχεδίασε η Olympian Racing πέτυχε καλύτερο χρόνο 1.048 δευτερόλεπτα, ενώ το ρεκόρ αγώνων ήταν 1.014 δευτερόλεπτα. Είναι επίσης προτεινόμενη ομάδα για το βραβείο Sponsorship & Marketing Award.

Unicef, Honda & Αρσάκειο Πατρών σε κοινό πρόγραμμα Τεχνητής Νοημοσύνης!

Δεκαεπτά (17) μαθητές της Α΄τάξης του Αρσακείου Λυκείου Πατρών συμμετείχαν σε ερευνητικό πρόγραμμα μικρής κλίμακας (project) με θέμα: «Δικαιώματα του Παιδιού και Τεχνητή Νοημοσύνη (Δίκαιη συμπεριφορά των ρομπότ προς τον άνθρωπο - χωρίς διακρίσεις)».

Με το βλέμμα στις Πανελλαδικές Εξετάσεις

Αγαπητά μας παιδιά,

Στις δυσκολίες μιας σχολικής χρονιάς πρωτόγνωρης για όλους, γεμάτης αντιξοότητες και φόβους, αγωνιστήκατε να σταθείτε όρθιοι, προσηλωμένοι στους ευγενείς στόχους σας. Ως νέοι δείξατε ψυχική δύναμη και θάρρος. Το γεγονός ότι καθένας και καθεμία από εσάς δεν άφησε τις δυσκολίες να επηρεάσουν τη ζωή σας και να αποδυναμώσουν την ελπίδα και την αισιοδοξία σας, αποτελεί την πιο δυνατή απόδειξη των δυνάμεων που κρύβετε μέσα σας και οι οποίες θα σας συνοδεύουν στις εύκολες αλλά και τις δύσκολες στιγμές της ζωής σας.

Τα Αρσάκεια για έναν καλύτερο «πράσινο» πλανήτη!

Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) βρίσκει και φέτος τα Αρσάκεια με πλήθος σημαντικών δράσεων για το περιβάλλον.

Εδώ και χρόνια οι μαθητές των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων συμμετέχουν σε περιβαλλοντικές δράσεις που ξεπερνούν τα στενά πλαίσια των συνηθισμένων σχολικών περιβαλλοντικών προγραμμάτων, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση και την ιδέα της αειφορίας.

Ικανοποίηση της ΦΕ για την αποκατάσταση της αλήθειας

Η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία εκφράζει την ικανοποίησή της για την αποκατάσταση της αλήθειας μέσω του παρακάτω επανορθωτικού δημοσιεύματος.

Μαθητές του Αρσακείου θα εκπαιδευτούν στο CERN – Μαζί ΕΜΠ & CERN στα Αρσάκεια

Δύο μαθητές των Αρσακείων θα ταξιδέψουν στη Γενεύη τον ερχόμενο Σεπτέμβριο για να εκπαιδευτούν στις εγκαταστάσεις του περίφημου CERN! - Επελέγησαν από το CERN ανάμεσα σε δεκάδες άλλους υποψηφίους και θα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν δικές τους ιδέες στις εγκαταστάσεις του διάσημου ερευνητικού Κέντρου!

Διεθνής Ημέρα Μουσείων: Γνωρίζουμε τα Μουσεία των Αρσακείων!

Μουσεία της ΦΕ: χώροι πολιτισμού και παιδείας. Με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (18 Μαΐου), ας γνωρίσουμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, το Μουσείο Αναλογικής Τεχνολογίας και το Εργαστήρι Ιστορίας και Τέχνης.

Η Ανάσταση στην Επανάσταση: επετειακό τεύχος των Βιβλιοθηκών των Αρσακείων

Πώς γιόρταζαν το Πάσχα οι επαναστατημένοι Έλληνες – Αυθεντικές μαρτυρίες από ιστορικές πηγές – Μοναδικό τεκμήριο για τον πρώτο εορτασμό του ελεύθερου έθνους το 1822!

7η Προσομοίωση των Συνεδριάσεων τού Ο.Η.Ε. (7o ATS MUN)

Το Αρσάκειο Λύκειο Πατρών, σε συνεργασία με τον Συντονισμό τού Αγγλικού τμήματος των Σχολείων τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, οργανώνει Διεθνή Μαθητική Διαδικτυακή Προσομοίωση των Συνεδριάσεων
τού Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών 
(MUN = Model United Nations Conference), το οποίο θα διεξαχθεί διαδικτυακά το διάστημα από 5 έως 7 Νοεμβρίου 2021.

Ο καιρός στο κινητό σας: εφαρμογή μαθητών του Αρσακείου Πατρών

Το ClimApp παρουσιάστηκε στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας - Χρησιμοποιεί λογισμικό του Μ.Ι.Τ. – Καθηγητής Πανεπιστημίου προτείνει συνεργασία!