Ημερολόγιο

Αύγουστος 2020
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 31 1
week 32 2 3 4 5 6 7 8
week 33 9 10 11 12 13 14 15
week 34 16 17 18 19 20 21 22
week 35 23 24 25 26 27 28 29
week 36 30 31
Πανελλήνιες 2020: υψηλά ποσοστά και στα... δύσκολα!
Υπό ιδιαίτερες συνθήκες, λόγω τής πανδημίας τού κορωνοϊού, εξετάστηκαν φέτος οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2020. Οι επιδόσεις των μαθητών μας παραμένουν σε υψηλό επίπεδο, με τις επιδόσεις των πρώτων να φτάνουν τα 19.350 μόρια στις Πολυτεχνικές σχολές και τα 19.300 μόρια στις Ανθρωπιστικές σπουδές!

Ευχαριστίες του Προέδρου της Φ.Ε. προς τους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων
Με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς και την περιπέτεια που προκλήθηκε από το κλείσιμο των σχολείων, την καραντίνα και την υποχρεωτική τηλεκπαίδευση, ο Πρόεδρος της Φ.Ε. απευθύνθηκε στους εκπαιδευτικούς των Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων εκφράζοντας τις ευχαριστίες του για την προσφορά τους.
Διαβάστε εδώ την επιστολή.
Άρθρο του Προέδρου της Φ.Ε. για τη ρύθμιση τής ιδιωτικής εκπαίδευσης
Η Πολιτεία, διά τού υπουργείου Παιδείας, υποχρεούται να αναλάβει τις ευθύνες της και να προστατεύσει την νομίμως και αξιοπρεπώς λειτουργούσα Ιδιωτική Εκπαίδευση, να την θωρακίσει και να την απελευθερώσει από τα δεσμά τής κρατικής γραφειοκρατίας και εξάρτησης, όπως έκανε η υπουργός Παιδείας για τα Πανεπιστήμια... 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδώ
Αρσακειάδα η πρώτη γυναίκα πρόεδρος τού Αρείου Πάγου

Η Αγγελική (Λιάνα) Αλειφεροπούλου, η νέα πρόεδρος τού Ανωτάτου Ποινικού Δικαστηρίου τής χώρας, αποφοίτησε από το Β΄ Αρσάκειο-Τοσίτσειο (Γυμνάσιο τότε στην Αχαρνών) το 1972 και εισήλθε στο δικαστικό σώμα το 1979.

Ατομικές τηλεσυναντήσεις για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού

Οι Σύμβουλοι Σταδιοδρομίας θα βρίσκονται στη διάθεση  των αποφοίτων όλων των Αρσακείων Λυκείων έως και την Παρασκευή 17 Ιουλίου, προκειμένου να τους βοηθήσουν στην απαιτητική και πολύπλοκη διαδικασία της συμπλήρωσης του Ηλεκτρονικού Μηχανογραφικού Δελτίου για την πρόσβαση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της πραγματοποίησης ατομικών τηλεσυναντήσεων με τον Σύμβουλο ο οποίος έχει οριστεί ως υπεύθυνος για το κάθε Λύκειο.

 Ατομικές τηλεσυναντήσεις 

Η διαδικασία καθορισμού και διεξαγωγής κάθε ατομικής τηλεσυνάντησης είναι η εξής:

  • Οι ενδιαφερόμενοι απόφοιτοι διατυπώνουν το αίτημά τους απευθείας στον Υπεύθυνο Σύμβουλο, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (τα email των Συμβούλων έχουν αποσταλεί ηλεκτρονικά από τα Σχολεία στους γονείς)
  • Ο Υπεύθυνος Σύμβουλος απαντά στο κάθε αίτημα, ορίζοντας συγκεκριμένη ημέρα και ώρα για την τηλεσυνάντηση, αλλά και ενημερώνοντας τον ενδιαφερόμενο για τον σύνδεσμο στο Webex, μέσω του οποίου θα πραγματοποιηθεί αυτή
  • Κάθε τηλεσυνάντηση διαρκεί αυστηρά έως 45 λεπτά, γι’ αυτό παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να είναι συνεπείς κατά την έναρξη και τη λήξη της.

 Η προεργασία

Δεδομένων των χρονικών περιορισμών, παρακαλείται ο κάθε ενδιαφερόμενος απόφοιτος, πριν την τηλεσυνάντηση,   να έχει περιηγηθεί διερευνητικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr αφού πρώτα αποκτήσει προσωπικό κωδικό ασφαλείας από το Σχολείο του. Επίσης, καλό είναι να έχει πραγματοποιήσει μια καλή προεργασία, έχοντας διερευνήσει το πρόγραμμα σπουδών και τις επαγγελματικές διεξόδους των πανεπιστημιακών τμημάτων, τα οποία ανήκουν στο Επιστημονικό Πεδίο που έχει επιλέξει.

Πολύτιμη βοήθεια στον τομέα αυτό προσφέρει το πληροφοριακό υλικό Επαγγελματικού Προσανατολισμού που είναι ανηρτημένο στην ψηφιακή πλατφόρμα e-arsakeio (κωδικός: sep, αναγνωριστικό: sep).

Γ. Μπαμπινιώτης: Γιατί αξίζει να μπει ένας νέος στα Α.Ε.Ι.
Τι σηματοδοτούν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις στην ουσία τους; Ότι χιλιάδες μαθητών μας «χτυπούν την πόρτα» των ΑΕΙ ζητώντας να τούς επιστραπεί να περάσουν μέσα. Ας στηρίξουμε ψυχολογικά αυτά τα παιδιά και κυρίως ας τα βοηθήσουμε να συνειδητοποιήσουν την ουσία τής προσπάθειάς τους και ότι ο αγώνας τους δεν είναι «ἐπί ματαίῳ».

Μένουμε ασφαλείς και στις Πανελλαδικές 2020
Υπό διαφορετικές συνθήκες, λόγω τής πανδημίας τού κορωνοϊού, θα διεξαχθούν εφέτος οι Πανελλαδικές εξετάσεις, που ξεκινούν τη Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020.

Επισημαίνουμε στους μαθητές των Αρσακείων – Τοσιτσείων Λυκείων τι θα πρέπει να προσέξουν για την ασφάλειά τους.

Το πρώτο μαθητικό διαδικτυακό συνέδριο έρχεται στο Αρσάκειο Πατρών
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οργανώνεται μαθητική διαδικτυακή προσομοίωση των συνεδριάσεων του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (MUN = Model United Nations Conference)! Το συνέδριο οργανώνουν τα Αρσάκεια Σχολεία Πατρών σε συνεργασία με τον Συντονισμό του Αγγλικού Τμήματος των Σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. 

Μικροί μαθητές-καλλιτέχνες στον καιρό της πανδημίας
Μπορεί το κλείσιμο των σχολείων λόγω της πανδημίας να έδωσε τον πρώτο λόγο στην τηλεκπαίδευση,  ωστόσο οι μαθητές μας είχαν την ευκαιρία, χάρη στις ιδέες και τις προτροπές των δασκάλων τους να αναδείξουν τη δημιουργικότητα και το ταλέντο τους στην τέχνη.

Πρέσβειρα e–Twinning καθηγήτρια του Αρσακείου Θεσσαλονίκης
Σύμφωνα με απόφαση τού Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων η καθηγήτρια Αγγλικών τού Αρσακείου Γυμνασίου και Λυκείου Θεσσαλονίκης κ. Αικατερίνη Κυριακίδου ορίζεται πρέσβειρα για την προώθηση τής ευρωπαϊκής δράσης e-Twinning.