Ημερολόγιο

Σεπτέμβριος 2021
Τον προηγούμενο μήνα   Τον επόμενο μήνα
Κ Δ Τ Τ Π Π Σ
week 35 1 2 3 4
week 36 5 6 7 8 9 10 11
week 37 12 13 14 15 16 17 18
week 38 19 20 21 22 23 24 25
week 39 26 27 28 29 30
Καλή σχολική χρονιά 2021-2022!

Με τον καθιερωμένο Αγιασμό και τα απαραίτητα μέτρα προστασίας λόγω της πανδημίας ξεκινήσαμε στα Αρσάκεια με κέφι τη νέα σχολική χρονιά! Φυσικά, αυτός ο αγιασμός ήταν διαφορετικός: Λιγοστοί οι παρόντες, αντιπροσωπείες μαθητών, Διευθυντές και Υποδιευθυντές των Αρσακείων Σχολείων και εκπρόσωποι της Διοίκησης, όλοι με μάσκες -μια εικόνα φτωχή για αυτό που έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε κάθε χρόνο στα Αρσάκεια. Στο Ψυχικό παρέστησαν επίσης ο Πρόεδρος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Καθηγητής Γ. Μπαμπινιώτης, ο οποίος απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους παρισταμένους, ο Γενικός Γραμματέας Καθηγητής Ι. Παρασκευόπουλος και η Επόπτρια των Σχολείων της Φ.Ε. Β. Παπαπέτρου-Μουρσελά.

Τα παιδιά ζωγραφίζουν στους τοίχους μινωικά έργα!

Πώς θα σας φαινόταν αν επισκεπτόμενοι το σχολείο του παιδιού σας βλέπατε ότι κάποιοι τοίχοι είχαν μετατραπεί σε καμβά για τοιχογραφίες και μάλιστα με θέματα από τη μινωική εποχή; Και πώς θα αντιδρούσατε αν μαθαίνατε ότι τις τοιχογραφίες αυτές τις είχαν ζωγραφίσει οι ίδιοι οι μαθητές -ανάμεσά τους ίσως και το παιδί σας; Πιστεύουμε ότι θα νιώθατε ενθουσιασμό!

Ο Μίκης Θεοδωράκης ήταν πάντα κοντά στα Αρσάκεια

Τα Αρσάκεια Σχολεία συμμετέχουν στο πένθος για την δυσαναπλήρωτη απώλεια τού Μίκη Θεοδωράκη και κρατούν ζωντανή την μνήμη του από την μεγαλειώδη συναυλία τού μεγάλου Έλληνα συνθέτη στο Ηρώδειο, με την οποία τίμησε τα 160 χρόνια προσφοράς ποιοτικής παιδείας των Αρσακείων. Σε αυτά τα Σχολεία άλλωστε επέλεξε να φοιτήσουν τα εγγόνια του στο τέλος τής δεκαετίας τού ’90.

Αρσάκειο Τιράνων: υπόδειγμα υψηλής διαπολιτισμικής παιδείας

Το Αρσάκειο Ελληνοαλβανικό Κολέγιο Τιράνων είναι το πρώτο Σχολείο της μεγάλης οικογένειας των Αρσακείων εκτός ελλαδικού χώρου και ξεκίνησε τη λειτουργία του το 1998. Πλήρως εναρμονισμένο στις βαθμίδες της εκπαίδευσης της Αλβανίας, αλλά συγχρονισμένο στη φιλοσοφία των Αρσακείων, το σύστημα λειτουργίας του Σχολείου περιλαμβάνει τον εννεαετή κύκλο σπουδών (Α΄ Δημοτικού έως Γ΄ Γυμνασίου) και τον τριετή κύκλο του Κολεγίου (Λύκειο), ενώ κατά το σχολικό έτος 2005-2006 λειτούργησε για πρώτη φορά το νηπιαγωγείο.

Πανελλαδικές 2021: Ποσοστό επιτυχίας 92%

Για πρώτη χρονιά φέτος εφαρμόζεται η ελάχιστη βάση εισαγωγής στα ελληνικά πανεπιστήμια. Οι μαθητές των Σχολείων μας έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και αυτή τη χρονιά. Είμαστε υπερήφανοι για την προσπάθεια καθενός μαθητή και καθεμιάς μαθήτριας ξεχωριστά και ευχόμαστε σε όλους και όλες καλή πορεία στη ζωή τους. Στα Αρσάκεια Σχολεία εξάλλου όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες μαθαίνουν ότι η προσπάθεια δεν τελειώνει ποτέ. 

Αλέξανδρος Παπαναστασίου, ο δικός μας Ολυμπιονίκης!

«Για όλους υπάρχει ένα όριο, αλλά αυτό είναι πολύ πιο ψηλά από όσο πιστεύουμε.» Αυτά έλεγε στο περιοδικό «Επικοινωνία» των Αρσακείων ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου, διακεκριμένος ήδη πολίστας όταν αποφοιτούσε από το Α’ Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού το 2017. Ήταν τότε παγκόσμιος πρωταθλητής με την Εθνική Ομάδα Πόλο Νέων και ετοιμαζόταν να σπουδάσει Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Ηλεκτρονικών Υπολογιστών στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Πανελλαδικές 2021: Σημαντικές επιτυχίες παρά τις αντιξοότητες!

Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις τέλειωσαν, αλλά η αγωνία συνεχίζεται με την ανακοίνωση των βαθμών και την αναμονή των βάσεων. Για τον δύσκολο αγώνα που προηγήθηκε αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους τελειόφοιτους και τις τελειόφοιτες όλων των Αρσακείων Σχολείων!

Στο Αρχείο από την Εισαγγελία  οι καταγγελίες εναντίον των Αρσακείων

Ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων)

Το γνωστό -προσφάτως ανακύψαν- πολύ λεπτό, ουσιαστικό και σημαντικό θέμα των καταγγελιών αποφοίτων μας, το Δ.Σ. της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσακείων-Τοσιτσείων Σχολείων) το χειρίστηκε ευθύς αμέσως με την απαιτούμενη και αναγκαία αίσθηση ευθύνης. Το παρέπεμψε αυθημερόν στην Εισαγγελία ώστε να εξεταστεί σε βάθος και να αντιμετωπισθεί δίκαια, αντικειμενικά, ανεπίληπτα και χωρίς καμία ανάμειξη της ιδίας της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. Παράλληλα, η Φ.Ε. εφοδίασε αμέσως και λεπτομερώς την Εισαγγελία με το σύνολο των στοιχείων που της ζητήθηκαν συμπληρωματικά, όπως επίσης και με κάθε νέο σχετικό στοιχείο.

Σημαντικές διακρίσεις μαθητριών των Αρσακείων σε διαγωνισμούς δοκιμίου και λογοτεχνίας

Τέσσερις μαθήτριες των Αρσακείων διακρίθηκαν σε διακρατικούς διαγωνισμούς δοκιμίου και λογοτεχνίας συνεχίζοντας την παράδοση των σχολείων τους στην ποιοτική γλωσσική κατάρτιση.

Μοναδική παγκοσμίως τοιχογραφία της Οδύσσειας με «πινελιές» Αρσακείου!

Η πρώτη παρουσίαση της «Οδύσσειας» του Γιώργου Κόρδη στη Φιλοσοφική Σχολή του Ε.Κ.Π.Α. σε εκπροσώπους των Αρσακείων Σχολείων. Το έργο θα αποτελέσει σημαντικό εκπαιδευτικό εργαλείο για φοιτητές και μαθητές. H τοιχογραφία συνδυάζει στοιχεία αρχαιοελληνικής, βυζαντινής και δυτικής τεχνοτροπίας. Τον Νοέμβριο 2021 η έκθεση έργων του Γ. Κόρδη στα Αρσάκεια-Τοσίτσεια Εκάλης.