Αρσάκεια - Τοσίτσεια Εκάλης

Στις 10 Μαρτίου 2021 η κ. Παυλίνα Πλουμιδάκη, εκπαιδευτικός τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, παρακολούθησε τη διαδικτυακή ενημερωτική ημερίδα με τίτλο: “CODESKILLS4ROBOTICS: Η Εκπαιδευτική Ρομποτική, τα STEM, οι δεξιότητες τού 21ου αιώνα στην υπηρεσία των εκπαιδευτικών για τη γενική και και την ειδική αγωγή και τη συμπερίληψη”, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο τού ευρωπαϊκού έργου Erasmus+.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021 η κ. Αιμιλία Ελευθερίου, εκπαιδευτικός και Διευθύντρια Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης, καθώς και η εκπαιδευτικός κ. Νταγιάντα Χρυσούλα παρακολούθησαν το επιμορφωτικό διαδικτυακό σεμινάριο, διάρκειας τριών διδακτικών ωρών, με θέμα "Όταν οι ιστορίες στα παιδικά βιβλία συναντούν την Ιστορία".

Στο πλαίσιο των παιδαγωγικών-επιμορφωτικών δράσεων τού 5ου ΠΕ.Κ.Ε.Σ. η εκπαιδευτικός τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κ. Κιαχάκη Αρχοντία παρακολούθησε, μέσω τής πλατφόρμας WEBEX, σεμινάριο με θέμα «200 χρόνια από την επανάσταση τού 1821», με ομιλητές την κ. Μαρία Ευθυμίου, καθηγήτρια Ιστορίας ΕΚΠΑ, και τον κ. Μιχάλη Μεϊμάρη, καθηγητή ΕΚΠΑ, την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2021.

Η καθηγήτρια Πληροφορικής τού Γ΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Σχολείου κ. Πλουμιδάκη Πωλίνα παρακολούθησε διαδικτυακά, στις 10 Μαρτίου 2021, την ημερίδα με θέμα«CODESKILLS4ROBOTICS: Η Εκπαιδευτική Ρομποτική, τα STEM, οι Δεξιότητες τού 21ου Αιώνα στην Υπηρεσία των Εκπαιδευτικών για τη Γενική και Ειδική Αγωγή και τη Συμπερίληψη».

«Η δύναμη τής θετικής εκπαίδευσης»

Την 5η Νοεμβρίου 2019, στο πλαίσιο των παιδαγωγικών-επιμορφωτικών σεμιναρίων που διοργανώνει το 5ο ΠΕΚΕΣ Αττικής, ο Υποδιευθυντής τού Γ΄Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης κ. Ευάγγελος Στάθης παρακολούθησε την εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα «Η δύναμη τής θετικής εκπαίδευσης», με κύριο ομιλητή τον κ. Αναστάσιο Σταλίκα, καθηγητή Ψυχολογίας τού Παντείου Πανεπιστημίου.

Η καθηγήτρια Πληροφορικής και Ρομποτικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κ. Πλουμιδάκη Πωλίνα διακρίθηκε για 2η φορά στον Εθνικό Τελικό τής Ολυμπιάδας Ρομποτικής την Κυριακή 30 Ιουνίου 2019.

Η καθηγήτρια Πληροφορικής και Ρομποτικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κ.Πλουμιδάκη Πωλίνα συμμετείχε στην οργανωτική επιτροπή τού TEDxKids@Ilyssos 2019 με θέμα τον χρόνο, το οποίο έλαβε χώρα το Σάββατο 23 Φεβρουαρίου και φιλοξενήθηκε στο Θέατρο τού Αμερικανικού Κολλεγίου.

Την Τετάρτη 24 Απριλίου 2019 η καθηγήτρια Πληροφορικής και Ρομποτικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κ.Πλουμιδάκη Πωλίνα ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίηση τής LEGO Education Academy πάνω στο εκπαιδευτικό πακέτο Ρομποτικής "LEGO Mindstorms EV3".

Από τον Απρίλιο έως τον Ιούλιο 2019 η καθηγήτρια Πληροφορικής και Ρομποτικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης κ. Πλουμιδάκη Πωλίνα συμμετείχε για 2η χρονιά στην επιστημονική επιτροπή τού 2ου μαθητικού διαγωνισμού δημιουργικότητας και κριτικής ικανότητας, με τίτλο «Out of the box challenge», με θέματα γύρω από τον προγραμματισμό και την αλγοριθμική σκέψη.

Τον Μάρτιο 2019 η καθηγήτρια Πληροφορικής και Ρομποτικής των Αρσακείων-Τοσιτσείων Δημοτικών Εκάλης, κ. Πλουμιδάκη Πωλίνα συμμετείχε, για 4η συνεχόμενη χρονιά, ως κριτής στον Τελικό τού Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2019, στην κατηγορία "Open Λυκείου".
O διαγωνισμός φιλοξενήθηκε στο Κλειστό Ολυμπιακό Γήπεδο Γαλατσίου.