Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα εμπέδωσαν με βιωματικό τρόπο το θεματικό λεξιλόγιο και τα γραμματικά φαινόμενα τής δεύτερης ενότητας τής μεθόδου εκμάθησης γαλλικών ABC JUNIOR B.
Ο τίτλος τής ενότητας είναι «Vive le pique-nique» και οι μικροί μαθητές, αφού διδάχθηκαν το λεξιλόγιο και ζωγράφισαν τα δικά τους αγαπημένα φρούτα, έκαναν το δικό τους pique-nique στην τάξη. Το παιχνίδι με τα φρούτα, τα λαχανικά, τα γλυκά, τα σνακς αλλά και ό,τι είναι απαραίτητο σε ένα pique-nique (ποτήρια, πιάτα, τραπεζομάντηλο, πηρούνια, κουτάλια), τα οποία έφερε στην τάξη η καθηγήτρια κ. Δέσποινα Χατζηιωάννου, έγιναν το μέσο εμπέδωσης γραμματικών φαινομένων (Il y a – il n’ y a pas de/ Qu’est-ce que c’est? C’est…/ Ce sont…) και λεξιλογίου. Οι μαθητές συμμετείχαν με ιδιαίτερη χαρά στο pique-nique και συνειδητοποίησαν τον πρωταρχικό ρόλο των βιωματικών δράσεων στην εκμάθηση τής γαλλικής γλώσσας.
Το μάθημα παρακολούθησε η Συντονίστρια τής Γαλλικής Γλώσσας των Σχολείων τής Φ.Ε κ. Χρύσα Παπουτσάκη, η οποία συνεχάρη τους μαθητές για τη συμμετοχή τους και την καθηγήτρια για τη δράση της.

Εγγραφείτε στο Νewsletter

Ενημερωθείτε για τα νέα μας και μείνετε συντονισμένοι με όλες τις εξελίξεις που αφορούν το Σχολείο σας!

Δεν στέλνουμε spam! Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας για περισσότερες λεπτομέρειες.