e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Τα προνήπια και τα νήπια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, τις πρώτες ημέρες τού Ιουνίου 2023, επισκέφθηκαν το Πυροσβεστικό Μουσείο.

Εκεί τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν βασικούς κανόνες πυρασφάλειας, αλλά και ποιοι είναι οι κίνδυνοι για την πυροδότηση μιας πυρκαγιάς. Ξεναγήθηκαν από τους πυροσβέστες στους χώρους τού Μουσείου, έμαθαν πληροφορίες για το σημαντικό αυτό επάγγελμα, την ιστορία και τις δυσκολίες του, και είδαν τον απαραίτητο ρουχισμό που πρέπει να έχουν όλοι οι πυροσβέστες, αλλά και τα εργαλεία και τον εξοπλισμό τους, ώστε να προστατεύονται σε κάθε τους αποστολή.

Στη συνέχεια γνώρισαν από κοντά τα πυροσβεστικά οχήματα και με τεράστιο ενθουσιασμό όλα τα παιδιά έριξαν νερό με την ειδική μάνικα σαν σωστοί πυροσβέστες.

Τέλος, τα παιδιά χειροκρότησαν όλους τους πυροσβέστες ευχαριστώντας τους για το έργο τους και την αυτοθυσία τους και τους ευχήθηκαν ένα καλοκαίρι χωρίς φωτιές! Καθώς όλοι οι μικροί πυροσβέστες ήταν εξαιρετικοί έλαβαν ειδικό δίπλωμα για τις ικανότητες τους και πολλά συγχαρητήρια από όλους για την άψογη παρουσία τους στον χώρο τού Μουσείου!