Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το μηχανογραφικό!

Όλα όσα θέλετε να γνωρίζετε για το μηχανογραφικό!

Ενημερώνονται οι γονείς των μαθητών τής Γ΄ τάξης των Αρσακείων Λυκείων Ψυχικού και Εκάλης ότι κατά την περίοδο συμπλήρωσης και κατάθεσης των μηχανογραφικών δελτίων (έως και την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019) η Συμβουλευτική Υπηρεσία Σχολικού και Επαγγελματικού…
CERN: ταξίδι στην αρχή του κόσμου

Αυτή την εβδομάδα: Αρσάκειο - CERN - ΕΜΠ μαζί στην Εκάλη

Summer School 2019: Φ.Ε. - CERN και ΕΜΠ μαζί! Στο πλαίσιο τής συνεργασίας τής Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας με το CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire) και το ΕΜΠ (Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Σχολή Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών), σαράντα (40) μαθητές των Σχολείων μας θα συμμετάσχουν στο Summer School που οργανώνεται για πρώτη φορά από τα Αρσάκεια Σχολεία σε συνεργασία με επιστήμονες τού CERN και του ΕΜΠ στα σχολεία τής Εκάλης.
Κι άλλη μεγάλη διάκριση για το Αγγλικό Τμήμα!

Τα Αρσάκεια στην κορυφή του Ευρωκοινοβουλίου Νέων!

Η συντονίστρια του Αγγλικού Τμήματος των Αρσακείων Σχολείων κ. Ασπασία Κοντογιάννη επελέγη να συνοδεύσει την Eθνική Ελλάδος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων -η οποία αποτελείται από 6 μαθητές από όλα τα σχολεία της Ελλάδας, τρεις εκ των οποίων είναι από τα Αρσάκεια!- στην 91η Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, που θα λάβει χώρα στο Αμβούργο το επόμενο φθινόπωρο. Η διάκριση αυτή θεωρείται ιδιαιτέρως τιμητική! Σημειώνουμε ότι η κ. Κοντογιάννη έχει μακρά και επιτυχημένη πορεία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων. Επιστέγασμα της πορείας αυτής είναι η θέση που της δόθηκε -μετά από γραπτή και προφορική αξιολόγηση- στο εκπαιδευτικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων, αφού συναγωνίστηκε συναδέλφους της από όλη την Ευρώπη! Τα Αρσάκεια στην κορυφή του Ευρωκοινοβουλίου Νέων Μετά από τετραήμερο διαγωνισμό κατά τη διάρκεια της 39ης Εθνικής Συνδιάσκεψης Επιλογής (18-22/4/2019), που έλαβε χώρα στο Deree College στην Αθήνα, επελέγη και συγκροτήθηκε η Εθνική Ελλάδος που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην 91η Διεθνή Συνδιάσκεψη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νέων στο Αμβούργο το επόμενο φθινόπωρο. Κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού, που είναι μια προσομοίωση των συνεδριάσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, οι μαθητές καλούνται να επιχειρηματολογήσουν και να αντιπαρατεθούν σε διεθνή θέματα και να προτείνουν λύσεις. Ο διαγωνισμός είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και η γλώσσα που χρησιμοποιείται είναι η Αγγλική. Επιλέγονται 6 μαθητές από όλα τα σχολεία. Από τις 6 θέσεις τα Αρσάκεια κατέλαβαν τις 3! Οι μαθητές/τριες που διακρίθηκαν είναι: Χριστίνα-Ιωάννα Αλεξανδρή - Β' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης Ανδριανή Καρδάτου - Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού Χρήστος Τσιτσιριδάκης - Α' Αρσάκειο-Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης Οι παραπάνω μαθητές θα μεταβούν στο Αμβούργο. Επίσης στις περιφερειακές συνδιασκέψεις θα συμμετέχουν οι μαθητές: Ροζάννα Κάτσαρη και Πάνος Αλεξάνδρου. Συγχαίρουμε τα παιδιά για την μεγάλη επιτυχία καθώς και τις υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος: κ. Ασπασία Κοντογιάννη - Συντονίστρια Αγγλικού Τμήματος και υπεύθυνη για το Α' Αρσάκειο-Τοσίστειο Λύκειο Εκάλης κ. Ξένια Κουτσιλιέρη - Β' Τοσίτσειο Λύκειο Εκάλης κ. Ιωάννα Βασιλοπούλου - Α' Αρσάκειο Λύκειο Ψυχικού
Σημαντικές επιστημονικές ημερίδες τον Ιούνιο στο Αρσάκειο Πατρών

Σημαντικές επιστημονικές ημερίδες τον Ιούνιο στο Αρσάκειο Πατρών

Σημαντικές επιστημονικές ημερίδες σχετικά με τη σεισμολογία και τα ευρωπαϊκά προγράμμτα διοργανώνονται τον Ιούνιο στο Αρσάκειο Πατρών. Πρόκειται για συνεργασίες των Αρσακείων Σχολείων με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών – Γεωδυναμικό Ινστιτούτο και την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας. Οι ημερίδες αυτές αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα τής εξωστρέφειας και τής σταθερής ποιοτικής ανάπτυξης τού Αρσακείου τής Πάτρας και έρχονται ως συνέχεια μιας σειράς ανάλογων διοργανώσεων καθ' όλη τη διάρκεια τού έτους, όπως το 4ο Διεθνές Αρσακειακό Μοντέλο Ηνωμένων Εθνών, η ημερίδα Βιοηθικής, η ημερίδα Χημείας κ.ά.
Cambridge καλεί Αρσάκειο! Επι-βράβευση του Αγγλικού Τμήματος

Διεθνής αναγνώριση του Αγγλικού Τμήματος!

Κατόπιν επίσημης πρόσκλησης τού τμήματος Cambridge Assessment τού Πανεπιστημίου Κέιμπριτζ, οι συντονίστριες Αγγλικών των Αρσακείων - Τοσιτσείων Σχολείων Ασπασία Κοντογιάννη και Πόπη Γεωργακέλλου επισκέφθηκαν το παραπάνω τμήμα στις 17-19 Απριλίου 2019.

Επιλογή θεμάτων

1ο βραβείο στους μικρούς δημοσιογράφους του Αρσακείου Θεσσαλονίκης

24/06/2019 22
1ο βραβείο στους μικρούς δημοσιογράφους του Αρσακείου Θεσσαλονίκης
Ο Όμιλος Δημοσιογραφίας τού Αρσακείου Δημοτικού Θεσσαλονίκης, συμμετείχε στον Διεθνή…

 Bραβείο στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Τρισδιάστατης Σχεδίασης

14/06/2019 67
Ανακαλύπτοντας τα μαθηματικά σε χώρους εργασίας
Οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου-Τοσιτσείου Δημοτικού Εκάλης απέσπασαν το βραβείο…

3η θέση στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας

04/06/2019 499
Διάκριση στον Διαγωνισμό Κοινωνικής Καινοτομίας
Τη Δευτέρα 20 Μαΐου 2019 διεξήχθη ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Κοινωνικής Καινοτομίας, που…

2η θέση σε Διαγωνισμό Πειραμάτων

04/06/2019 521
Διαγωνισμός Πειραμάτων στη Φυσική ΕΚΦΕ
Οι μαθητές τής Γ΄τάξης τού Β΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού Βασίλογλου Δανάη, Γεωργουλέα…

Από το Αρσάκειο Θεσ/νίκης στην 89η Σύνοδο τού Ευρωκοινοβουλίου Νέων

28/05/2019 794
Από το Αρσάκειο Θεσ/νίκης στην 89η Σύνοδο τού Ευρωκοινοβουλίου Νέων
Οι μαθητές της Α΄ τάξης τού Αρσακείου Λυκείου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Καραθάνος και…

Τέσσερα πρώτα βραβεία στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019!

24/05/2019 758
Δύο πρώτα βραβεία Grand Prix AMOPA στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας!
Διέπρεψε φέτος το Γαλλικό Τμήμα των Αρσακείων Σχολείων στον Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2019.…

Νεογράφημα: βραβείο καλύτερης εφημερίδας Γυμνασίου!

17/05/2019 656
Νεογράφημα: βραβείο καλύτερης εφημερίδας Γυμνασίου!
Για δεύτερη χρονιά το «νεο-γράφημα» του Αρσακείου Γυμνασίου Θεσσαλονίκης παίρνει το 1ο…

Μαθήτρια των Αρσακείων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων

17/05/2019 1178
Μαθήτρια των Αρσακείων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Νέων
Η μαθήτρια Ανδριανή Καρδάτου τής Β΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Λυκείου Ψυχικού επελέγη μέλος…

Το Εnglish Theatre Club ανεβάζει το μιούζικαλ "Nanny McPhee"

17/05/2019 847
Μιούζικαλ
Ο Απογευματινός Όμιλος Αγγλικού Θεάτρου «ENGLISH THEATRE CLUB» σας προσκαλεί στην…