e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 τα παιδιά όλων των τμημάτων των νηπίων τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού, με πολύ ενθουσιασμό επισκέφθηκαν τον λαχανόκηπο τού Νηπιαγωγείου, προκειμένου να φυτεύσουν τα δικά τους λαχανικά.

Από την αρχή τής σχολικής χρονιάς οι μικροί μαθητές και μαθήτριες συζητούν, παρατηρούν και μαθαίνουν για το Φθινόπωρο και τη φύση. Μέσα από ποικίλες βιωματικές δραστηριότητες, τα παιδιά ενθαρρύνονται να εξερευνούν το περιβάλλον, ανακαλύπτοντάς το με τρόπο διασκεδαστικό αλλά και συνεργατικό.

Στο πλαίσιο των δράσεων που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο στο Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού, με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών σε περιβαλλοντικά ζητήματα, τα νήπια ανέλαβαν να φυτεύσουν, με τη βοήθεια των κηπουρών τού Σχολείου μας, κάποια από τα ιπποκρατικά λαχανικά, όπως μαρούλια, κρεμμύδια, λάχανα, μαϊντανό, σέλινο, καθώς και παντζάρια, κουνουπίδια και σπανάκι. Με αυτόν τον ξεχωριστό τρόπο ήρθαν σε επαφή για άλλη μια φορά με τη φύση και είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά πώς ξεκινά η ζωή ενός φυτού.
Κατά τη διάρκεια των επόμενων μηνών τα νήπια θα περιποιούνται τα λαχανικά, θα παρατηρούν την ανάπτυξή τους και θα περιμένουν υπομονετικά και στοργικά να μεγαλώσουν, έως ότου να έρθει η ώρα τής συγκομιδής τους.

Η συγκεκριμένη δράση εντάσσεται στις δράσεις τού Νηπιαγωγείου σχετικά με τους 17 Παγκόσμιους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης που έχουν θέσει τα Ηνωμένα Έθνη, ώστε να έχουν επέλθει ουσιαστικές αλλαγές στον κόσμο μας μέχρι το 2030. Συγκεκριμένα, οι δράσεις των παιδιών αφορούν στον 11ο στόχο για τις «Βιώσιμες Πόλεις και Κοινότητες», με στόχο την αντιμετώπιση των δυσμενών περιβαλλοντικών συνθηκών των πόλεων. Το Αρσάκειο Νηπιαγωγείο Ψυχικού το 2018 εντάχθηκε επίσημα στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων με την UNESCO, ASPnet Schools, καθώς και στο Δίκτυο Σχολείων Πρεσβευτών για τους 17 Παγκόσμιους Στόχους τού QNF, SDGs School Club (Sustainable Development Goals School Club).