e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 οι μαθητές και οι μαθήτριες τής Πρωινής Απασχόλησης, με υπεύθυνη την κ. Άννα Σιδηροπούλου, παρουσίασαν, γεμάτοι χαρά και ενθουσιασμό, στις νηπιαγωγούς και στη Διευθύντρια τού Αρσακείου Νηπιαγωγείου Ψυχικού τον "Σιγανό", το σκιάχτρο που δημιούργησαν οι ίδιοι, προκειμένου να το τοποθετήσουν στον λαχανόκηπό τους. Αφορμή ήταν το παραμύθι "Ο Σιγανός… ένα σκιάχτρο με ψυχή" τής Ελένης Μπετεινάκη.

Τα παιδιά είχαν ήδη ξεκινήσει να φυτεύουν στο λαχανόκηπο τού Νηπιαγωγείου, οπότε θέλησαν να δημιουργήσουν και τα ίδια έναν "Σιγανό" για το μποστάνι τους. Τα παιδιά τού φόρεσαν τα ρούχα, γέμισαν το σώμα του με πλαστικές σακούλες και τα άκρα του με άχυρα, έκοψαν και κόλλησαν κομμάτια από υφάσματα για μπαλώματα και ένα μεγαλύτερο για το πρόσωπό του και, τέλος, σχεδίασαν το χαμόγελο και τα μάτια του.

Αποφάσισαν να τον ονομάσουν "Σιγανό", όπως τον ήρωα τής ιστορίας, ωστόσο θέλησαν να του υποσχεθούν ότι δεν θα τον ξεχάσουν και ότι δεν θα τον αφήσουν να αισθανθεί μόνος του, όπως ο πρωταγωνιστής τού βιβλίου. Αντιθέτως, θα τον επισκέπτονται τακτικά και θα τον ευγνωμονούν που προσέχει τα λαχανικά που φύτευσαν...