e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη γαλλική γλώσσα, τη σχολική χρονιά 2017-2018, συμμετείχαν στο πολιτιστικό διαθεματικό πρόγραμμα «Η Αθήνα ζαφειρόπετρα στης Γης το δαχτυλίδι».
Μέσα από έντυπο υλικό με τον τίτλο «Jardin public à Paris: Jardin du Luxembourg» και με την καθοδήγηση των καθηγητριών των Γαλλικών κ. Όλγας Δασκαλοπούλου, Εβίτας Δούβλου και Δέσποινας Χατζηïωάννου, είχαν την ευκαιρία να "επισκεφθούν" το δημόσιο πάρκο τού Λουξεμβούργου. Ανακάλυψαν λουλούδια και χρώματα, αγάλματα και σιντριβάνια σε αυτό το υπέροχο πάρκο που σχεδίασε η βασίλισσα Μαρία των Μεδίκων το 1612 μπροστά στο παλάτι, στην περιοχή Quartier Latin. Έμαθαν σχετικά με τις δραστηριότητες με τις οποίες μπορούν να ασχοληθούν μικροί και μεγάλοι και βέβαια για το πρωτάθλημα τού παιχνιδιού «jeu de paume», που είναι πρόγονος τού τένις και πραγματοποιείται στον κήπο τού Λουξεμβούργου την πρώτη Κυριακή τού Σεπτεμβρίου.
Τέλος, δημιούργησαν μια αφίσα με τον κήπο των ονείρων τους εμπνευσμένοι από τον όμορφο αυτό κήπο.
Τα παιδιά μίλησαν στα Γαλλικά και στα Ελληνικά για αυτή τους την εμπειρία στη γιορτή τής Ημέρας Πολιτισμού που πραγματοποιήθηκε στις 4 Μαΐου 2018 στο θέατρο και τα έργα τους εκτέθηκαν σε έκθεση που πραγματοποιήθηκε στον χώρο των Σχολείων.
Την ευθύνη του εκπαιδευτικού υλικού και τής συμμετοχής στη γιορτή είχε η καθηγήτρια Γαλλικών κ. Όλγα Δασκαλοπούλου.