e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και ασυνήθιστα μουσεία επισκέφθηκαν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης τού Α΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023. Το Μουσείο Αυτοκινήτου!

Πριν από την περιήγηση και ξενάγησή τους στον εκθεσιακό χώρο τού μουσείου είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής, με θέμα «Οδηγώ και περπατώ, σωστά κυκλοφορώ».

Σκοπός τού προγράμματος ήταν οι μαθητές να κατανοήσουν τους κανόνες τής οδικής συμπεριφοράς και να αναπτύξουν δεξιότητες ασφαλούς μετακίνησης, αντίληψης, πρόληψης και αντιμετώπισης των κινδύνων που ελοχεύουν στον δρόμο.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα συνοδεύτηκε από πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, το οποίο έδωσε αφορμή για συζήτηση και προβληματισμό.

Έχοντας συνειδητοποιήσει το πόσο σημαντικό είναι να κυκλοφορούμε με ασφάλεια, οι μαθητές οδηγήθηκαν και ξεναγήθηκαν στον εκθεσιακό χώρο τού μουσείου.
Κατά την περιήγησή τους θαύμασαν μοναδικά δείγματα τής παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας, που σήμερα μπορεί κάποιος να βρει μόνο σε αντίστοιχα μουσεία τού εξωτερικού ή να διαβάσει γι΄ αυτά στη διεθνή βιβλιογραφία.

Επιπλέον, οι μαθητές εντυπωσιάστηκαν από μοντέλα αυτοκινήτων φημισμένων αυτοκινητοβιομηχανιών  από το παρελθόν, που δεν δραστηριοποιούνται πλέον, καθώς και από πολλά άλλα αυτοκίνητα παγκοσμίου φήμης.

Κατανόησαν, επίσης, ότι η τεχνολογία και η εξέλιξη των τεσσάρων τροχών είναι μια ιστορία που ξεκινά από τα τέλη τού 19ου αιώνα και συνεχίζεται μέχρι σήμερα

Το Μουσείο Αυτοκινήτου είναι πραγματικά ένα ξεχωριστό μουσείο που προκαλεί το ενδιαφέρον σε μικρούς και μεγάλους!

Δείτε τη δράση και τις εντυπώσεις των μαθητών εδώ

image001