e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου, οι μαθητές τής Στ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού που διδάσκονται τη Γαλλική ως β΄ ξένη γλώσσα γιόρτασαν την Παγκόσμια Ημέρα Ραδιοφώνου στις 13 Φεβρουαρίου 2015.
Αρχικά οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν για τη σημασία τού ραδιοφώνου μέσα από ένα βίντεο στα Γαλλικά, στο οποίο η Irina Bokova, γενική διευθύντρια τής UNESCO, στέλνει το μήνυμά της σε όλους, μικρούς και μεγάλους. Στη συνέχεια είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για το θέμα τού εφετινού εορτασμού «Νέοι και ραδιόφωνο» («Jeunesse et Radio») και τα επιμέρους θέματα «Radio pour les jeunes» (Ραδιόφωνο για τους νέους), «Radio avec les jeunes» (Ραδιόφωνο μαζί με τους νέους), «Radio par les jeunes» (Ραδιόφωνο από τους νέους).
Επίσης ανέλυσαν τους λόγους για τους οποίους είναι σημαντικό το ραδιόφωνο στη ζωή των ανθρώπων και, τέλος, εκπόνησαν εργασία παραγωγής γραπτού λόγου καταθέτοντας τη γνώμη τους για το ραδιόφωνο, καθώς επίσης και μια φανταστική συνέντευξη που πήραν από έναν γνωστό δημοσιογράφο ελληνικού ή γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού με θέμα «Νέοι και ραδιόφωνο» και «Ζωή με ραδιόφωνο».
Στόχος τής δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των μαθητών στη σπουδαιότητα τού ραδιοφώνου ως μέσου επικοινωνίας αλλά και η εκμάθηση στοιχείων τού γαλλικού ραδιοφώνου, όπως ονόματα σταθμών και γνωστών δημοσιογράφων που μπορούν οι μαθητές να ακούν μέσω διαδικτύου.
Οι εργασίες των μαθητών αναρτήθηκαν σε ταμπλό σε κεντρικό χώρο τού Σχολείου.