e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




«Αθήνα, τής Ιδέας πηγή» γράφει για την πόλη μας ο Κωστής Παλαμάς. Έτσι ακριβώς έγινε εφέτος. Η Αθήνα ήταν η έμπνευση, η πηγή τής ιδέας για το πολιτιστικό διαθεματικό πρόγραμμα που εκπόνησαν κατά τη διάρκεια τού σχολικού έτους οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Β΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, με θέμα «Ιχνηλατώντας την πόλη μας, την Αθήνα».
Το πρόγραμμα σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε στο πλαίσιο τής διεπιστημονικής προσέγγισης τής γνώσης, συνδυάζοντας διαφορετικά πεδία τού αναλυτικού προγράμματος, και παρουσιάστηκε σε σχετική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Στοά τού Βιβλίου, στις 3 Απριλίου 2015.
Η εκδήλωση περιελάμβανε χαιρετισμό από τη Διευθύντρια τού Σχολείου κ. Αικατερίνη Κούλη και στη συνέχεια εισήγηση από τις υπεύθυνες δασκάλες τής τάξης κ. Πόλυ Ανδριανοπούλου και Νικολέτα Μπατσούλη, με θέμα «Στόχοι τού πολιτιστικού διαθεματικού προγράμματος και δραστηριότητες που αναπτύχθηκαν στο πλαίσιο τής υλοποίησής του». Η ομιλία συνοδευόταν από προβολή εποπτικού υλικού σχετικού με τη στοχοθεσία τού προγράμματος, τις δράσεις εντός και εκτός τού σχολικού χώρου, τις δημιουργικές εργασίες των μαθητών και όλες τις δραστηριότητες που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο τού προγράμματος στα διάφορα μαθήματα. Ακολούθησε η παρουσίαση τής δραματοποίησης των θεατρικών δρώμενων «Αθηνά και Ποσειδώνας» τής Φίλιας Δενδρινού, σε διασκευή τής Ν. Μπατσούλη, από τους μαθητές τής Δ΄2 τάξης, και «Με τον Πινόκιο στην Αθήνα τού τώρα και τού χθες» τής κ. Π. Ανδριανοπούλου, από τους μαθητές τής Δ΄1 τάξης.
Τη δραματοποίηση επιμελήθηκε η κ. Δ.Τσελίκα και τα χορευτικά η κ. Μ. Αθανασίου. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από τραγούδια για την Αθήνα, που δίδαξε στους μαθητές η καθηγήτρια Μουσικής κ. Ευγενία Βοτανοπούλου.
Παράλληλα, στην Αίθουσα Tέχνης λειτουργούσε έκθεση εικαστικών έργων με δημιουργίες των μαθητών, που φιλοτέχνησαν με την καθοδήγηση τής καθηγήτριας Καλλιτεχνικών κ. Μυρτώς Ψυχάκη.