e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 πραγματοποιήθηκε εορταστική εκδήλωση για τη μνήμη των Τριών Ιεραρχών και τη συμπλήρωση των 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φ.Ε., στο θέατρο των Αρσακείων Σχολείων.
Η εορτή, η οποία αποτελεί και μέρος τού διαθεματικού προγράμματος που εκπονούν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης του Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού, περιελάμβανε δύο μέρη.
Στο πρώτο μέρος οι μαθητές παρουσίασαν αποσπάσματα από τη ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, δίνοντας έμφαση στο παιδαγωγικό τους έργο και στη σημασία που έχει η Αγωγή αλλά και η Παιδεία στη διαμόρφωση τής προσωπικότητας ενός ανθρώπου.
Στο δεύτερο μέρος, μετά από μια σύντομη αναδρομή στην ιστορία των Σχολείων τής Φ.Ε., οι μαθητές μέσα από μια όμορφη δραματοποιημένη αφήγηση παρουσίασαν την ιστορία των Αρσακείων, παρομοιάζοντας το Σχολείο μας με μια ροδιά που συνεχίζει ακόμα και μετά από 180 χρόνια να προσφέρει απλόχερα Αγωγή και Παιδεία σε χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα. Στη συνέχεια, τα παιδιά ευχαρίστησαν τους δασκάλους τους με τον δικό τους τρόπο.
Η εκδήλωση ήταν διανθισμένη με προβολή διαφανειών, ποιήματα, παιδαγωγικές συμβουλές των Τριών Πατέρων τής Εκκλησίας αλλά και μελωδικά παιδικά τραγούδια αφιερωμένα στους Τρεις Ιεράρχες, στον Δάσκαλο και σε αξίες διαχρονικές, όπως η αγάπη και η αλληλεγγύη.
Έξω από το Θέατρο των Σχολείων κατά τη διάρκεια τής εκδήλωσης ήταν αναρτημένο σε ταμπλό ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό τού Σχολείου που φιλοτέχνησαν οι μαθητές τής Ε΄ τάξης, με την ευκαιρία τής συμπλήρωσης των 180 χρόνων από την ίδρυση τής Φ.Ε.
Δείτε εδώ την πρόσκληση - πρόγραμμα.