e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 οι μαθητές τής Δ΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Σχολείου Ψυχικού επισκέφθηκαν το Μουσείο Ορυκτολογίας και Πετρολογίας τού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου ξεναγήθηκαν στην πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή του.
Κατά τη διάρκεια τής ξενάγησης τα παιδιά γνώρισαν την ιδιαιτερότητα των μετεωριτών, την ομορφιά των πολύτιμων και ημιπολύτιμων λίθων, την ιστορία των ηφαιστείων και εντυπωσιάστηκαν με το θεαματικό φαινόμενο τής φωταύγειας των ορυκτών στον ειδικό σκοτεινό θάλαμο.
Συγκεκριμένα, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν και να αντιληφθούν τη διαφορά μεταξύ ορυκτών και πετρωμάτων.
Ενημερώθηκαν επίσης σχετικά με τη δομή και την δραστηριότητα τού ηφαιστείου τής Σαντορίνης και γνώρισαν ορισμένα από τα σημαντικότερα ορυκτά τής Ελλάδας και τη χρήση τους στην καθημερινή μας ζωή.
Ιδιαίτερη εντύπωση τους έκαναν τα διάφορα είδη διαμαντιών που παρατήρησαν, καθώς και οι χαλαζίες με τα εντυπωσιακά χρώματά τους, όπως επίσης και ένα δείγμα μετεωρίτη που περιλαμβανόταν μεταξύ των εκθεμάτων τού μουσείου.