e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, επισκέφθηκαν, την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023, την Παιδική Βιβλιοθήκη των Αρσακείων Σχολεἰων.

Σε αυτόν τον φωτεινό και χαρούμενο χώρο, που είναι γεμάτος παραμύθια και ιστορίες, λες και τούτες ξεπηδούν από τα φορτωμένα ράφια, τα παιδιά αναζήτησαν αγαπημένα βιβλία, τα ξεφύλλισαν, τα διάβασαν και θαύμασαν τις εικόνες τους.

Στη συνέχεια άκουσαν σημαντικές πληροφορίες για τη ζωή τού σπουδαίου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.
Έμαθαν ότι η 2α Απριλίου καθιερώθηκε το 1966 ως Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου από τη Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People - ΙΒΒΥ) για να τιμήσει τη γέννηση τού αγαπημένου παραμυθά των παιδιών.

Άκουσαν το μήνυμα τού IBBY «Είμαι ένα βιβλίο, διάβασέ με», το οποίο για τη φετινή χρονιά ανέλαβε η Ελλάδα.
Το μήνυμα έγραψε ο Βαγγέλης Ηλιόπουλος και το εικαστικό θέμα τής αφίσας 2023 ζωγράφισε η Φωτεινή Στεφανίδη.

Στο τέλος τα πρωτάκια μας δέχθηκαν από την υπεύθυνη τής Βιβλιοθήκης κ. Μαρία Δερβέναγα, ως αναμνηστικό δώρο, έναν πρωτότυπο σελιδοδείκτη.

Στο πλαίσιο αυτής τής δραστηριότητας οι μαθητές και οι μαθήτριες κατάλαβαν για ακόμα μια φορά πόσο σπουδαίοι φίλοι είναι τα βιβλία, και όλοι μαζί με ενθουσιασμό φώναξαν δυνατά: «Είμαι ένα βιβλίο.
Είσαι ένα βιβλίο. Όλοι είμαστε βιβλία!»