e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Τετάρτη 7 Ιουνίου 2023 οι μαθήτριες και οι μαθητές τής Α΄ τάξης τού Γ΄ Αρσακείου Δημοτικού Ψυχικού συνάντησαν την καθηγήτρια Γλωσσολογίας τού Εθνικού και Καποδοστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και συγγραφέα τού βιβλίου πρώτης ανάγνωσης «Μια μπάλα για γκολ» κ. Ευγενία Μαγουλά.

Το συγκεκριμένο βιβλίο παρουσιάζει τα δίψηφα σύμφωνα, μπ, ντ, γκ, γγ, με ευφάνταστο τρόπο.

Στόχος τού βιβλίου είναι τα παιδιά να καλλιεργήσουν την αναγνωστική τους δεξιότητα και, παράλληλα, να γνωρίσουν ένα ωραίο βιβλίο, που αφηγείται με προσεγμένο λόγο την ιστορία μιας παρέας παιδιών που φτιάχνουν μια ποδοσφαιρική ομάδα.

Τα πρωτάκια μας είχαν διαβάσει και επεξεργαστεί το συγκεκριμένο βιβλίο στο μάθημα τής Ελληνικής Γλώσσας. Έκαναν δραστηριότητες και ασκήσεις, ζωγράφισαν, μίλησαν για τη σημασία τής συνεργασίας, τής ομαδικότητας, τής εμπιστοσύνης και τής προσπάθειας για την κατάκτηση ενός στόχου.

Η συνάντησή με την κ. Μαγουλά ήταν για τα παιδιά μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς είχαν την ευκαιρία να τη γνωρίσουν, να συζητήσουν μαζί της, να εκφράσουν τις απορίες τους, να παρουσιάσουν τις ιδέες τους, αλλά και να παίξουν παιχνίδια.

Η κ. Μαγουλά με μεγάλη προθυμία απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μικρών μαθητών και μαθητριών, υπέγραψε τα βιβλία τους και υποσχέθηκε στα πρωτάκια μας να δημιουργήσουν μαζί ένα νέο βιβλίο που θα βασίζεται στις δικές τους ιδέες.

Χαρήκαμε, πραγματικά, πολύ αυτή την επίσκεψη!!

image001