e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Την Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017 και την Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017, στο πλαίσιο τού Πολιτιστικού Διημέρου τού Α΄ Αρσακείου Γυμνασίου Ψυχικού, οι μαθητές τού Θεατρικού Ομίλου παρουσίασαν στους συμμαθητές τους αλλά και σε γονείς και φίλους το θεατρικό έργο «Η Φάρμα των Ζώων» τού Τζορτζ Όργουελ.
Τη διδασκαλία τού κειμένου και τη σκηνοθεσία ανέλαβε η καθηγήτρια κ. Μ. Δουζίνα.
Πρωταγωνίστησαν οι μαθητές τής Β΄ και Γ΄ Γυμνασίου: Βέρα Ζαρβάνου, Ματθίλδη Αναγνώστου, Νάσια Σιδέρη, Σεμέλη Τσιατά, Ελίνα Κουβαρά, Ελένη Λάσκου, Ανδριανή Καρδάτου, Σοφία Δράκου, Ειρήνη Κάτσου, Παναγιώτα Τσελέ, Σοφία Σπανού, Γρηγόρης Κόντος, Κωνσταντίνος Δερνιτσιώτης-Ούλμαν, Κωνσταντίνος Κατηνιώτης, Οδυσσέας Κατσουλάκος, Μελίνα Λιβάνη και Καλλίνα Μυλωνάκη.
Στο πιάνο έπαιξε ο Αντώνης Αδαμόπουλος.
Τον χειρισμό τού κεντρικού προβολέα ανέλαβαν ο Αλέξανδρος Κουλούρης, ο Ακύλας Ζαχαριάδης, η Αργυρώ Καϊσαρλή και ο Χάρης Ζαχαριάδης.
Στον κεντρικό φωτισμό και στον ήχο ήταν η Σιμόνη Σακαλίδη-Τσακίρη.
Τις μάσκες δημιούργησαν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Βοήθησαν η Αριάδνη Μπάκουλα και η Ελένη Κουτσούκου. Βοηθός στα παρασκήνια ήταν η Εύα Καραπάνου.
Τα σκηνικά επιμελήθηκε η κ. Ε. Τσοτσορού και τη μουσική η κ. Μ. Μιχαλοπούλου.
Το κείμενο διασκεύασε για την παράσταση ο κ. Θ. Τσιρταβής, θεατρικός παραγωγός, βασιζόμενος στη διασκευή που έκανε το 1993 ο Ερ. Μπελιές.
Μαθητές, γονείς και όσοι φίλοι παρακολούθησαν τις παραστάσεις εντυπωσιάστηκαν από την ωριμότητα και τον επαγγελματισμό των πρωταγωνιστών μαθητών, που ανταποκρίθηκαν άριστα σε ένα έργο απαιτητικό και ως προς το περιεχόμενο και ως προς την υποκριτική ικανότητα.

Οι μαθητές δήλωσαν πως η εμπειρία αυτή τους άλλαξε και τους γέμισε αυτοπεποίθηση:

«Ήταν πολύ ωραίο το συναίσθημα τής επιτυχίας μας όταν πήραμε τόσα συγχαρητήρια για αυτό το υπέροχο έργο που δημιουργήσαμε με τόσο κόπο και προσπάθεια. Στην αρχή, για να σας πω την αλήθεια, είχαμε κάποιες αμφιβολίες για το αν θα ήταν ένα ωραίο έργο. Με τον καιρό όμως κατάλαβα ότι θα καταφέρναμε κάτι υπέροχο. Πραγματικά, το ευχαριστήθηκα πιο πολύ απ’ όσο φανταζόμουνα και σας ευχαριστώ πολύ!»

«Για μένα ήταν μια μοναδική εμπειρία, την οποία δεν θα ξεχάσω ποτέ. Πέρασα φανταστικά και το ευχαριστήθηκα όσο ούτε εγώ δεν φανταζόμουν τόσο στις πρόβες όσο και στην παράσταση. Πραγματικά, το διασκέδασα πάρα πολύ και πρέπει να πω ότι με αφορμή το θεατρικό άρχισα να κάνω παρέα και με παιδιά με τα οποία δεν έκανα. Ακόμα και τώρα νιώθω απερίγραπτη χαρά και ικανοποίηση!»


Δίνοντας έμφαση στα διαχρονικά νοήματα και στα συναισθήματα που ενέπνευσε η «Φάρμα των Ζώων» στο κοινό, μέλη τού Ρητορικού Ομίλου των Αρσακείων Γυμνασίων Ψυχικού μοιράστηκαν σκέψεις και συναισθήματα. Αξιοποιώντας λέξεις και ιδέες τού κειμένου ως αφόρμηση, όπως «Έχει κανείς αντίρρηση;», «Είμαστε όλοι ηγέτες», «Το μέλλον είναι τώρα», ανέπτυξαν με λόγο μεστό, συναισθηματικό και συνάμα κριτικό και αναλυτικό την ουσία τού κειμένου.
Οι μαθητές που συνεργάστηκαν για την προετοιμασία τού σχολιασμού, με την υπεύθυνη των ομίλων κ. Β. Λουτριανάκη, ήταν οι εξής: Μαριλένα Μπάκα, Κορίνα Μελακοπούλου, Φιλαρέτη Χρηστίδη, Μαρία Σινιολάκη, Εφραιμία Μπολομύτη, Αλίκη Οικονόμου και Μαριετίνα Θεοδωροπούλου.