e-arsakeio


Books' archway


ep en


harvard




Με μεγάλη επιτυχία παρουσιάστηκε από τους μαθητές τού απογευματινού Αγγλικού Θεατρικού Ομίλου (English Theatre Club) των Αρσακείων Σχολείων Ψυχικού η μουσική-θεατρική παράσταση τού έργου τού George Bernard Shaw "Πυγμαλίων – Ωραία μου κυρία" (Pygmalion – My fair lady), την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 και τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017 στο Θέατρο τωνΣχολείων.
Το μιούζικαλ "Ωραία μου κυρία", βασισμένο στο πασίγνωστο θεατρικό έργο τού Τζορτζ Μπέρναρντ Σω "Πυγμαλίων" (βασισμένο με τη σειρά του στον ελληνικό μύθο τού Πυγμαλίωνα) και διασκευασμένο από τον Άλαν Τζέι Λέρνερ αποτέλεσε μια από τις μεγαλύτερες επιτυχίες στο Μπρόντγουεϊ στα τέλη τής δεκαετίας τού '50. Το έργο περιγράφει τα παθήματα το'υ καθηγητή Henry Higgins με μια ταπεινή λουλουδού των δρόμων τού Λονδίνου, την Ελίζα Doolittle, η οποία, με την κατάλληλη διαπαιδαγώγηση, μεταμορφώνεται σε μια εκλεπτυσμένη φιγούρα, όπως ακριβώς περιγράφει και τον μύθο τού Πυγμαλίωνα, φημισμένου γλύπτη από την Κύπρο, ο Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος. Στον κινηματογράφο το έργο μετονομάστηκε σε «Ωραία μου κυρία», τού οποίου το σενάριο τιμήθηκε με Όσκαρ το 1939. Είναι, επομένως, ο Σω ο μοναδικός συγγραφέας που έχει τιμηθεί τόσο με βραβείο Όσκαρ όσο και με Νόμπελ.
Στο έργο, που διασκεύασε, σκηνοθέτησε, χορογράφησε και επιμελήθηκε η υπεύθυνη καθηγήτρια Αγγλικών κ. Μαίρη Μαρίν, έλαβαν μέρος μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων και από τα δύο Γυμνάσια. Τους απαιτητικούς τόσο εκφραστικά όσο και γλωσσικά ρόλους ανέλαβαν οι: Βασίλης Σκόνδρας-Γλέζος (καθηγητής Χίγκινς), Μαριετίνα Θεοδωροπούλου (Ελάιζα Ντούλιτλ), Κυριάκος Τσαρούχας (Συνταγματάρχης Πίκερινγκ), Μαρία Σινιολάκη (κυρία Πηρς), Νίκη Ανδριανοπούλου (κυρία Χίγκινς) και σε διπλούς ρόλους οι: Χρήστος Δημητρακάκης (Φρέντυ Έινσφορντ-Χιλλ και καθηγητής Ζόλταν Κάρπαθι), Στέλλα Βορβή (δεσποινίς Έινσφορντ-Χιλλ και πρέσβειρα), Σοφία Σπανού (κυρία Έινσφορντ-Χιλλ και βασίλισσα τής Τρανσυλβανίας) στη δεύτερη παράσταση. Στην πρώτη παράσταση έλαβαν επίσης μέρος η Κωνσταντίνα Κατσάκου στον ρόλο τής κυρίας Έινσφορντ-Χιλλ και η Αθηνά Παπαδημητρίου στον ρόλο τής βασίλισσας. Στην παράσταση τραγούδησαν και χόρεψαν οι μαθήτριες τού Α΄ Γυμνασίου Άρτεμις Ζωάκου, Ουρανία Παπαναγιώτου και Αθηνά Παπαδημητρίου. Τραγούδησαν επίσης οι μαθητές και μαθήτριες τής χορωδίας τού Α΄ Γυμνασίου: Αντωνία Λαγογιάννη, Κωνσταντίνος Κατηνιώτης, Αλέξανδρος Κουλούρης, Αγγελική Βααζίου, Μαριλένα Μπάκα, Αργυρώ Καïσαρλή, Ματθίδη Αναγνώστου, Κλαίρη Καραμπίνου, Κορίνα Μελακοπούλου, Αντώνης Αδαμόπουλος, Ράλλης Κοκοβίδης και Αλίκα Ζώτου. Τα τραγούδια δίδαξε η κ. Μαρίν και ηχογράφησε στο πιάνο η καθηγήτρια Μουσικής κ. Μαρικίτα Μιχαλοπούλου. Τα σκηνικά επιμελήθηκε η καθηγήτρια Καλλιτεχνικών κ. Ελένη Βλάχου-Τσοτσορού και στα παρασκήνια πολύτιμος βοηθός ήταν η καθηγήτρια Αγγλικών κ. Νίνα Τρακόσα. Στους φωτισμούς και στον ήχο βοήθησε η καθηγήτρια Τεχνολογίας κ. Άντα Βελαώρα. Η παράσταση, που ήταν στα Αγγλικά, συνοδεύτηκε από ελληνικούς υπέρτιτλους που επιμελήθηκε η κ. Μαρίν.
Όλα τα παιδιά έπαιξαν με επαγγελματισμό και εντυπωσιακή ακρίβεια. Ο ενθουσιασμός τού κοινού ήταν έκδηλος στο παρατεταμένο χειροκρότημα τόσο των μαθητών όσο και των καθηγητών που παρακολούθησαν την παράσταση τού έργου, που αποτελεί ένα από τα πιο δύσκολα σε απόδοση και ερμηνεία του παγκόσμιου ρεπερτορίου.
Ο Αγγλικός Όμιλος Θεάτρου δέχεται μαθητές από την Α΄ τάξη τού Γυμνασίου και οι συμμετέχοντες συναντιούνται κάθε Τετάρτη απόγευμα στο Θέατρο των Αρσακείων Ψυχικού.

Μπορείτε να δείτε απόσπασμα τού έργου εδώ.